Житомир має шанс отримати сучасний Центр крові

Житомир має шанс отримати сучасний Центр крові
Під час круглого столу в Житомирській ОДА відбулося обговорення проблем донорства на Житомирщині. Захід пройшов 6 серпня за участі лікарів, громадських діячів, волонтерів і представників обласної ради.

Окрім житомирян, на засіданні були присутні також гості з Сум, які поділилися з колегами своїм досвідом реформування Центру крові.

Нині Житомирському обласному центру крові катастрофічно не вистачає фінансування для нормальної роботи та підтримки високої якості обслуговування донорів та реципієнтів. Власну думку з цього приводу висловила голова благодійної організації «Разом до життя» Людмила Свобода, яка поділилися власним сумним досвідом. Жінка особисто стикалася з проблемою нестачі крові потрібної групи й змушена була самостійно шукати донорів, «купуючи» їх дані у посередників.

Представники з Сумщини були шоковані тим, що їм довелося почути й запевнили, що жодного разу ніхто з тих, хто стикався в Сумах з необхідністю знайти донорську кров, не шукав для цього донорів сам.

Відео дня

Крім того, у Сумах Центр крові вже давно перетворився у ТОВ «Сумський обласний центр служби крові», так як продав свої акції компанії «Біофарма», отримавши таким чином фінансування та сучасну техніку.

Під час виступу директор ТОВ «СОЦСК» Наталія Трофимченко не лише розказала про всі здобутки Сумського центру, а й порівняла його з Житомирським обласним центром крові. Чи варто говорити, що наш центр за багатьма показниками в рази програє своєму «колезі» з Сум?

Ціллю круглого столу стала своєрідна презентація ТОВ «СОЦСК» з метою впровадження подібної практики у нас. Головною відмінністю стане те, що Житомир таким чином не втратить приміщення та право власності, а просто передасть це все в оренду. Таким чином місто отримуватиме якісну й перевірену кров, а «Біофарма» – плазму, яку сьогодні вони закупають у Європі.

Журналісти поцікавилися у заступника голови обласної ради Руслана Годованого, що потрібно зробити, щоб у Житомир отримав такий же сучасний Центр крові, як і в Сумах.

«Потрібно просто прийняти правильне рішення, щоб у 2016 році ми вже отримали сучасний якісний центр. Я закликаю всіх вивчити це питання, а не просто перетворювати його на політику – «за» чи «проти». Зараз ми маємо унікальний шанс перейти від слів про реформи до власне реформ. Ті, хто натискатиме кнопки й прийматимуть рішення повинні розуміти, що за їх спинами стоять люди, котрі повинні отримувати якісну кров».

Долю Житомирського обласного центру вирішуватимуть депутати обласної ради на сесії, що відбудеться 10 вересня 2015 року.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up