Захворювання на грип на Житомирщині - на низькому рівні інтенсивності епідемічного процесу

Захворювання на грип на Житомирщині -  на низькому рівні інтенсивності епідемічного процесу

Протягом останнього тижня, за період з 21по 20 листопада в Житомирській області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 4912 осіб, що на 2% хворих більше, ніж за попередній тиждень.

Такі дані наводить Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Зростання захворюваності відбулося за рахунок дорослого населення, та дітей 15-17 років, проте показник захворюваності знаходиться на низькому рівні інтенсивності епідемічного процесу.

В тому числі захворіло 2949 дітей (60% від захворілих). Госпіталізовано 112 хворих, в тому числі 73 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.   

Відео дня

У Житомирі захворіло 1424 особи, що на 74 хворих менше, ніж за  попередній тиждень. В т.ч захворіло  1017 дітей – на 150 хворих дітей  менше ніж за минулий тиждень.  

Госпіталізовано в м.Житомирі 34 хворих, в тому числі 33 дітей.     

За результатами лабораторних досліджень зразків матеріалів  проведених вірусологічною лабораторією ДУ "Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" у 7 хворих визначено вірус грипу А, у 15 хворих – метапневмовірус,  у 13  – риновірус, у 4 хворих – аденовірус, по 2 хворих – парагрип та РС- вірус.

Станом на 28 листопада в області щеплено проти грипу 969 осіб. Найбільше щеплень зробили в Коростишівському районі -166 щеплень, Житомирському -28, Олевському  - 29,  м.Бердичеві – 140 та м.Житомирі – 513 щеплень. Серед груп ризику найбільше щеплено медичних працівників - 673 особи, 53 особи з хронічними захворюваннями, та 46 дітей віком до 5 років.

Найефективнішим, на сьогоднішній день, захистом проти грипу визнано вакцинацію.  Сучасні вакцини не тільки високоефективні, вони безпечні, низько реактогенні та призначені для профілактики грипу у дітей з 6 місяців та дорослих без обмеження. Відсутність у них живого вірусу дозволяє уникнути зараження на грип внаслідок імунізації.

Вже зараз на приватному ринку в аптеках українці можуть придбати такі вакцини, як ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ (Корея) та ВАКСІГРИП ТЕТРА (Франція).

Всі вакцини пройшли реєстрацію та безпечні до використання!

Пам`ятайте, що вакцинація захистить вас від грипу, і найголовніше, від її важких ускладнень!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up