Захворюваність на ковід на Житомирщині зросла на 2 %

Захворюваність на ковід на Житомирщині зросла на 2 %

Про епідситуацію з коронавірусом за минулий тиждень розповіли в ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».

За період з 17.03.2023-23.03.2023 зареєстровано 1541 випадок захворювання COVID-19, показник 128,3 на 100 тисяч населення, що  на 2,3%  вище показника попереднього тижня.

У тому числі:

  • <

    Відео дня
    /li>

За звітний тиждень відмічається перевищення середньообласного показника  захворюваності в   Бердичеві, Коростені, Звягелі, а також в  Хорошівській, Чуднівській  та інших громадах області.

За тиждень  вірусологічною лабораторією проведено 288 ПЛР-досліджень для підтвердження діагнозу COVID-19, виявлено 97 позитивних результати (34%). 

За даними ДУ «ЦГЗ МОЗ України», загалом по Україні за минулий тиждень зареєстровано 19975 випадків захворювання, показник 52,4, відбувся ріст захворюваності на 7,3%. 

Отже, на Житомирщині, як і в цілому по Україні, впродовж 1,5 місяців, починаючи з лютого поточного року, поступово зростає рівень захворюваності на COVID-19.  За останній тиждень темп приросту в порівнянні з попереднім знизився. Випадки захворювання реєструються по всій території області. Житомирський ОЦКПХ здійснює   моніторинг за станом захворюваності, проведення ПЛР-досліджень, епідеміологічне розслідування випадків. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up