За тиждень на Житомирщині зареєстровано 103 випадки COVID-19 - захворюваність на низькому рівні

За тиждень на Житомирщині зареєстровано 103 випадки  COVID-19 - захворюваність на низькому рівні

Захворюваність на COVID-19 в період з 01.08-07.08.2022 в Житомирській області знаходиться на низькому рівні, - повідомляють в обласному лабораторному центрі.

Всього з початку пандемії зареєстровано 198681 випадок, показник на 100 тисяч населення становить 16537,2. 

За звітний тиждень зареєстровано 103 випадки захворювання, показник 8,6 на 100 тис. населення. Відбувається поступове підвищення рівнів захворюваності: в порівнянні з минулим тижнем зафіксовано рістна 72%.

Випадки реєструвались на переважній більшості адміністративно-територіальних одиницях області. Рівні захворюваності, що перевищують середньообласний показник відмічаються в м.м. Бердичеві та Коростені, Бердичівському, Ємільчинському, Коростишівському, Любарському, Попільнянському районах.

Відео дня

За даними ДУ «ЦГЗ МОЗ України», в середньому по Україні також спостерігається ріст захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем поточного року на 40%.

Повідомляється, що за минулий тиждень у світі відбулось загальне зниження захворюваності на 19%, а в Європі - на 30% (найбільше в країнах західної Європи - Швейцарія, Велика Британія, Швеція, Фінляндія, Естонія тощо). В країнах Африки, на переважній частині Азії та країнах Кавказького регіону відбувається зростання захворюваності, зокрема в Китаї, Японії, Південній Кореї, Монголії, Пакистані, В`єтнамі. Продовжується ріст захворюваності в країнах східної Європи - Угорщині, Польщі, Боснії, Литві, Латвії.Не реєструвались випадки захворюваності в Греції, Люксембурзі, Молдові

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up