Яку відстань треба проходити щодня, щоб повернутися у форму

Яку відстань треба проходити щодня, щоб повернутися у форму

Насправді ідеальна відстань ходьби - це не універсальна цифра.

 

 

Фахівці стверджують, що ходьба - це не тільки спосіб скинути зайві кілограми або відчути себе в хорошій формі; це шлях до кращого фізичного і психічного благополуччя.

Ходьба - простий, але надзвичайно ефективний вид вправ. Будь то спалювання калорій, зміцнення м'язів або поліпшення здоров'я серцево-судинної системи. Це нескладне заняття приносить безліч переваг, включно з регулюванням апетиту та підвищенням рівня ендорфінів, пише Wecb.fm.

Відео дня

Насправді ідеальна відстань ходьби - це не універсальна цифра. Різні чинники, як-от вага, рівень фізичної підготовки, цілі зі зниження ваги і навіть дієта, відіграють вирішальну роль у налаштуванні щоденної пройденої дистанції.

Вага має значення: чим ви важчі, тим більше калорій ви спалюєте з кожним кроком.

Починайте повільно: якщо ви новачок у регулярній фізичній активності, розумно почати з коротших дистанцій і поступово збільшувати їх.

Цілі: якщо ви хочете скинути більше зайвої ваги, тоді приготуйтеся проходити довші дистанції.

Роль дієти: пам'ятайте, що ходьба пліч-о-пліч зі збалансованою дієтою є ключем до ефективного зниження ваги.

Хоча індивідуальні потреби різняться, широко рекомендованим орієнтиром є прагнення до 10 тис. кроків на день, що приблизно відповідає 7-8 км. Ця мета спрямована на спалювання від 300 до 400 калорій на день, що створює основу для потенційної щотижневої втрати ваги приблизно на 0,5 кг, за умови, що ваша дієта відповідає вимогам.

Щоб вписати цю кількість кроків у щоденний розклад, фахівці радять здійснювати кілька коротких прогулянок, добиратися до роботи або йти в магазин пішки. Краще відмовитися від ліфта і пройтися сходами.

Фахівці стверджують, що користування крокоміром буде не зайвим. Цей застосунок для відстеження кроків підтримує мотивацію та допомагає не збитися зі шляху до щоденних цілей.

Інші новини про користь ходьби

Залишатися активним, наскільки це можливо, є ключовим компонентом будь-якого здорового способу життя. Нове дослідження показало, що ходьба по 5000 кроків тричі на тиждень протягом двох років може збільшити тривалість життя людини до трьох років. Це також може знизити витрати на медичне обслуговування пішоходів майже на 13%.

Джерело: УНІАН

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up