Як ветеранам отримати медичну допомогу при COVID-19

Як ветеранам отримати медичну допомогу при COVID-19

Як і раніше, всі дослідження, аналізи, лікування, медикаментозна терапія, медична допомога в умовах інтенсивної терапії, киснева терапія, респіраторна підтримка, знеболення на всіх етапах при COVID-19 - безоплатні.

 

Перше, що слід зробити при симптомах ГРВІ та COVID-19 – звернутися до сімейного лікаря в закладі, який має договір з НСЗУ. На час війни декларація не обов'язкова. Сімейний лікар або терапевт проведе огляд і при необхідності проведе тест на визначення антигену SARS-CoV-2. Це безоплатно.

При легких симптомах лікар надасть рекомендації щодо самоізоляції, лікування та алгоритму дій у разі погіршення стану. Якщо стан важкий – лікар виклише екстрену медичну допомогу або направить на госпіталізацію на стаціонарне лікування.

Стаціонарна медична допомога при коронавірусному захворюванні безоплатна з направленням лікаря, при доставленні бригадою екстреної медичної допомоги, або самозвернення у невідкладному стані.

Відео дня

Отримати медичну допомогу при COVID-19 можна отримати у медзакладах, які мають договір з НСЗУ на один із пакетів:

“Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях”. Договір на цей пакет мають 199 медзакладів по всій країні. Саме до них мають госпіталізовувати пацієнтів з коронавірусом.

“Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19”. Договір на цей напрям має 581 медзаклад по всій країні.

Медзаклади, які уклали договір з НСЗУ за відповідним пакетом, зобов'язані надавати пацієнтам безоплатно весь перелік необхідних для діагностики та лікування медичних послуг. Це:

  • первинний огляд та проведення тестування на COVID-19
  • усі необхідні лабораторні та інструментальні дослідження: такі як загальні аналізи крові та сечі, бактеріологічні дослідження, біохімічний аналіз крові, ЕКГ, УЗД, рентгенографія та інші;
  • медична допомога для лікування коронавірусної хвороби відповідно до галузевих стандартів;
  • забезпечення ліками та знеболенням;
  • цілодобовий лікарський та медсестринський догляд, а також моніторинг показників життєдіяльності для раннього виявлення ускладнень інфекційних захворювань та своєчасне лікування;
  • киснева підтримка, інтенсивна терапія, підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;
  • консультації інших фахівців,
  • складання плану реабілітації та реабілітаційного маршруту.

За інформацією НСЗУ Національна служба здоров'я України спільно з Мінветеранів

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up