Як пережити спеку: головні б’юті-трюки

Як пережити спеку: головні б’юті-трюки

«Ця спека всіх замучить», – стогнуть навколо. Згадуємо прості правила, які допомагають насолоджуватися влітку без дискомфорту з посиланням на Vogue.ua.

Додати легкості

Влітку інтуїтивно хочеться перейти на легші текстури б’юті-засобів. Добре, якщо зміну догляду докладно розпише косметолог. Але можна обійтися й своїми силами: вибирати емульсії й зволожувальні засоби в спреях, не намагатися нашаровувати безліч засобів.

Темний бік

Відео дня

На вулиці завжди вибирайте тіньову сторону. Ховайтеся в тіні будинків і дерев, навіть якщо доведеться подолати коротку відстань. Сонячні промені – агресивні й безжальні, а тінь рятує. І в підсумку тим, хто від сонця ховається, набагато легше пережити спеку.

Сонцезахисні креми напохваті

Тримайте сонцезахисні креми напохваті: у машині, сумці, на робочому столі. Засоби з оксидом цинку й оксидом титану впливають відразу, засобам з хімічними фільтрами треба дати час ввібратися, щоб вони почали впливати. Важливо: сонцезахисні креми залишають потворні жовті плями на одязі, тому користуватися ними треба акуратно. 

Режим охолодження

Світ ділиться на ворогів кондиціонерів («вони сушать шкіру», «поширюють інфекції», «від них настає переохолодження») і тих, хто без кондиціонерів жити не може. Компроміс для обох сторін такий: по-перше, не варто ставити температуру на мінімум: це справді спричинює дискомфорт і дає занадто різкий контраст порівняно зі спекотною вулицею. Можна зафіксувати температуру на прийнятних 23 °C – і насолоджуватися прохолодою. Тим, хто мерзне, треба накидати жакет або шарф. По-друге, не варто намагатися якомога довше зберегти повітря холодним, коли кондиціонер вимкнений. Треба періодично провітрювати приміщення.

Їжа

Влітку, хвала небесам, апетит прагне до мінімуму. Снідати можна ягодами або смузі, на обід їсти холодні супи – від холодника до гаспачо. Вечеряти – салатами: моцарела з помідорами-чері, базиліком і песто, тунець із зеленню, томатами й перепелиними яйцями, айсберг з куркою.

Алкоголь

Велика спокуса на літній терасі посмакувати келихом Апероля-шприца. Але краще вибирати безалкогольні напої: алкоголь провокує набряки. 

Режим

Прокидатися вранці стає легше. Залишайте штори відкритими, щоб ловити перші промені сонця. Спорт і пробіжки краще планувати до 8 ранку, поки повітря свіже й дихати легко. Довгі літні вечори ліпше проводити на свіжому повітрі. 

Додати поливання

Ранковий і вечірній душ приємної температури – домашня насолода. Упродовж дня можна освіжати руки до ліктя в офісних ванних. Якщо зовсім спекотно, а одяг дає змогу, можна підставити шию під прохолодну воду.

Для легких ніжок

За першої-ліпшої нагоди ноги потрібно витягувати й розміщувати вище. Під столом можна тримати невелику лавку, пуф (або коробку з фікусом, приховану до певного часу), щоб ставити ноги на неї. Вечорами добре потримати втомлені ноги під струменем прохолодної води. Для найспекотніших днів літа потрібне надкомфортне взуття без підборів: в’єтнамки, біркенштоки, сандалії. Зранку й упродовж дня можна використовувати тонізувальні освіжні засоби для ніг.

Одяг

Правильний одяг у спеку – вільного крою і зшитий з натуральних тканин: тонкого льону й бавовни, батисту, шовку. Світлі кольори – найвигідніші (вони відбивають, а не поглинають сонячні промені). Капелюхи будуть доречними на перегонах в Аскотті, у місті від них – суцільний дискомфорт і зіпсована зачіска.

Джерело: Vogue.ua

 Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up