Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: строки та алгоритм дій

Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: строки та алгоритм дій

Вже з 19 грудня кожен повністю вакцинований українець зможе отримати грошове заохочення від держави. Як отримати 1000 гривень за щеплення, про це розповіли профільні міністри.

15 листопада стало відомо, що повністю вакциновані українці зможуть отримати 1 тисячу гривень в межах програми «єПідтримка». Програма стартує з 19 грудня та триватиме впродовж усього 2022 року. Обіцяну 1000 гривень за вакцинацію від COVID-19 можна буде отримати через додаток «Дія» та використати на послуги з встановленого переліку. При цьому йдеться про заохочення лише тих українців, які щеплені 2-ма дозами, тобто пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

Як отримати 1 тисячу гривень в «Дії» за вакцинацію?

Отже, програма «єПідтримка» передбачає, що грошове заохочення за вакцинацію можна буде отримати з 19 грудня цього року та впродовж усього 2022 року. Оскільки кошти надійдуть у додаток «Дія», сппочатку варто згенерувати у ньому сертифікат про вакцинацію. 

Детальніше ж про алгоритм дій щодо того, як отримати 1000 гривень за вакцинацію, пояснила міністерка економіки Юлія Свириденко. У своєму Facebook вона написала:

Відео дня

«Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма «єПідтримка». Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку».

Витратити нараховану 1000 гривень можна буде на такі послуги:

►залізничні та авіаквитки на внутрішні рейси;

►абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів;

►відвідини кінотеатрів, театрів, музеїв, виставкових центрів.

Джерело: Сніданок з 1+1

Читайте також:

Кожен вакцинований українець отримає тисячу гривень.  "COVID-тисячею" можна буде скористатися протягом 4 місяців. Ііншому разі гроші повернуться державі.

Програму «єПідтримка» буде розширено – українці зможуть витратити 1000 грн за вакцинацію на придбання книжок

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up