Відзавтра Центр вакцинації у Житомирі працюватиме у щоденному режимі

Відзавтра Центр вакцинації у Житомирі працюватиме у щоденному режимі

У Житомирі з 22 липня Центр вакцинації працюватиме у щоденному режимі.  У будні дні провакцинуватися можна буде з 12 до 19 год (перерва 15.00-15.15), у вихідні графік роботи Центру лишається незмінний: з 8.30 до 19.00.

Режим роботи збираються погодити сьогодні на черговому засіданні виконкому, - повідомляє пресслужба міськради.

«Moderna – це РНК -  вакцина, по типу Pfizer. Відрізняються вони умовами зберігання. Moderna зберігається у звичайному медичному холодильнику, при температурі +2, + 8, тоді як Pfizer вимагає ультрахолодних морозильних камер. Термін ревакцинації також не співпадає. Друга доза Moderna – через 28 днів (Pfizer – 21 день)», - сказав керівник Центру вакцинації населення від COVID – 19 Олександр Косміна.

За словами заступниці міського голови Марії Місюрової Moderna, Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac та інші різновиди вакцини мають фактично одну суттєву відмінність – це країна - виробник. «Якщо ми говоримо про колективний імунітет, то для реального супротиву коронавірусу неважлива назва, важлива імунізація. Дійсно є питання з виїздом за кордон, однак, якщо ми говоримо про здоров’я громади та наслідки інфекції, то у першу чергу варто обирати безпеку. Всі вакцини, які є в Україні, схвалені ВООЗ. Я особисто провакцинована  AstraZeneca», - каже заступниця міського голови.

Відео дня

Марія Місюрова також додала:  «Не забуваємо, що доступною для вакцинації є також CoronaVac. Станом на сьогодні у місті не зафіксовано жодної несприятливої події після імунізації. Скажімо так, був випадок звернення до лікарні через погане самопочуття і підвищену температуру тіла. Однак, за добу людину виписали, бо стан здоров’я нормалізувався й інших скарг у пацієнта не було».

З початку роботи Центру вакцинації щепилося 9 328 осіб. Всього у Житомирі з початку вакцинальної кампанії щеплення отримали 33 тисячі осіб. З них повністю провакциновані, отримали першу і другу дози відповідно, майже 9 тисяч людей.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Людмила Данильская

    6 школа
  • Елена Мацык

    Чи можна приїхати на вакцинацію з області???
  • Инна Левченко

    А можна адресу центру вакцинації

keyboard_arrow_up