В Україну завезли рис, що містить смертельно небезпечний канцероген

В Україну завезли рис, що містить смертельно небезпечний канцероген

До України потрапила партія небезнечного рису для ризотто. Крупу експортувався з Італії. У ньому перевищено допустимий рівень кадмію.

Як йдеться в заяві Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Наголошується, що виробник рису-  Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер - WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України. Одержувач - ТзОВ "БЮРО ВИН", м. Київ.

"Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області або звертайтесь до територіальних управлінь", - йдеться в зяяві відомства.

Відео дня

Небезпека кадмію

Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але особливо в нирках. Період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Речовина має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.

Джерело: ТСН

Нагадаємов Україну завезли шкідливий сироп Monin для кавив українських магазинах виявили отруйний арахіс із Єгипту і небезпечне печиво.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (12)
  • Надія Ковцуняк

    Да все зараз завоз,ть неякісне а ці колбаси сир що виробляють в Україні і остальні продукти.Провірають ікажуть  що  все вредне неможна споживать.Так для чого дають дозволи такім виробникам ізавозять продукти неякісні.забирати ліцензії в таких виробників конфісковувать все і гнать поганою мітлою
  • Світлана Лотоцька

    Підтримуюю на 100 відсотків! Спочатку вилучати треба, а попереджати споживачів - це вже друга справа (так, про всяк випадок). А ще краще - карати тих, хто допустив таке головотяпство, щоб інші уважніші були.
  • Вікторія Андрійчук

    Чого це не вилучають з продажі?
    Невже нам мало війни,ще рисом і арахісом хочуть людей виробити ....
  • Елена Болванова

    А ви споживспілка,чому це допускаєте???

keyboard_arrow_up