В Україну завезли небезпечні морепродукти: де та чим можна отруїтися

Вірус Норуолк — основна причина спалахів вірусного гастроентериту у всьому світі.
До України завезли партію устриць в яких було виявлено норовірус. Устриці експортувалися з Франції.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) стосовно виявлення норовірусу в устрицях (Crassostrea gigas).
Виробник - Les jardins ostréicoles de tatihou, France. Пакувальник - Friulpesca SRL, Italy) до України. Одержувач - ТзОВ "МЕТРО Кеш енд Кері Україна".
Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".
Що таке норовірусна інфекція
Це гостре висококонтагіозне інфекційне антропонозне захворювання з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, яке спричинює вірус Норуолк, характеризується розвитком гострого гастроентериту та дегідратації.
Норовіруси спричинюють 6–17 % випадків гострих кишкових інфекцій. У країнах, що розвиваються, вони щороку спричинюють понад 200 тисяч летальних випадків.
У розвинених країнах вони зумовлюють близько 30% вірусних діарей і вирізняються високою контагіозністю.
Вірус Норуолк — основна причина спалахів вірусного гастроентериту у всьому світі. Зокрема в США норовірус спричиняє в середньому 570-800 смертей, 56–71 тис. госпіталізацій, 400 тис. відвідувань швидкої допомоги, 1,7–1,9 млн амбулаторних відвідувань та 19–21 млн захворювань на рік.
Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.
-
Галина ЯкимчукВ верховну раду їх
-
Галина РодиминаТо рис то устриці,люди їжте нормальну українську їжу,а то в нас ,як не вмер Гаврило то галушка задавила
-
Татьяна ШвабТреба їсти гречку,сало,борщ,і все буде норм!Навіщо нам ті устриці?!Yuri Vashchuk reply Татьяна ШвабТатьяна Шваб а в курцє чим на сьгодні відгодовують сало? Дяхую!Yuri Vashchuk reply Татьяна ШвабТатьяна Шваб а вкурцє чим чим відгодовують сало ? Дяхую!