У Житомирському обласному онкодиспансері вперше провели операцію з видалення простати лапароскопічним методом

У Житомирському обласному онкодиспансері вперше провели операцію з видалення простати лапароскопічним методом

У Житомирському обласному онкодиспансері швидко освоюють нові методи лікування раку і застосовують їх на практиці, зокрема лапароскопію.

Як повідомляє Житомирський обласний онкологічний диспансер, одне із нещодавніх досягнень фахівців закладу – видалення онкохворому пацієнту передміхурової залози лапароскопічним методом. Цю складну операцію успішно провели лікарі - урологи Олексій Пономарьов, Роман Донець, Анатолій Іщук.

Як розповів директор закладу Ігор Сабадаш, спеціалісти онкодиспансеру вже досить часто застосовують лапароскопію в лікуванні онкології, проте видалення простати цим методом лікарі-урологи закладу провели вперше.

Ігор Сабадаш наголосив, що у чоловіків одним із найпоширеніших захворювань є саме рак передміхурової залози. Цей вид онкології в останні роки став дуже розповсюдженим і часто пацієнти звертаються до лікарів, коли хвороба перебуває вже у занедбаній стадії.

Відео дня

Лікар закликає чоловіків щорічно проходити скринінг передміхурової залози, який включає в себе аналіз крові на онкомаркер простат-специфічний антиген. Направлення на проведення цього обстеження надає сімейний лікар.

Рак передміхурової залози відрізняється тим, що пухлина росте повільно і може не проявляти себе протягом багатьох років. А скринінг дасть можливість виявили онкологію на ранній стадії і збільшить шанси на повне одужання.

 

Записатись на консультацію до лікаря можна на сайті Житомирського обласного онкодиспансеру

https://bit.ly/3xKGe1y

або зателефонувати з 09-00 до 16-00 до реєстратури закладу за номерами телефонів: +38 (0412) 43-42-09, +38 (068) 98-77-834

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Читач44

    Шановні працівники диспансеру! Хочу уточнити: тобто Ви вже не будете гендлювати ліками « по чорному» « за рогом з невідомого автомобіля» ? А Ви вже будете проводити лапароскопію? І це на сьогодні, коли цей метод запросто проводиться у звичайних медзакладах, у Вас- досягнення? Може краще ліками погендлюйте. А то Ви- і лапароскопія…. Страшнувато.
  • Читач44

    Та ви що!!!! В житомирській Дупі лапароскопія!!!! Яке досягнення! А що людішкі хочуть прогресу? Людішкі так просто грошики в кишеню білого халатику не кладуть? Розбігаються по іншим медзакладах? Жити хочуть?!

keyboard_arrow_up