У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда

У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда

У Житомирській області безоплатну допомогу при гострому інфаркті міокарда можна отримати у 4-х медичних закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Це Житомирська обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського, Житомирська лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка, Житомирська лікарня №1 та Коростенська центральна міська лікарня. 

«Від початку 2024 року 263 жителів Житомирської області, в яких діагностували інфаркт міокарда, отримали допомогу  в межах Програми медичних гарантій. Для пацієнтів ці послуги є безоплатними, медзакладам за них сплачує Національна служба здоров’я України, - говорить голова НСЗУ Наталія ГУСАК. – Дуже важливо, щоби людину з підозрою на інфаркт бригада екстреної медичної допомоги доставляла саме в той медзаклад, який уклав договір з НСЗУ. Бо в таких лікарнях є все необхідне для надання повного обсягу якісної медичної допомоги: тут екстрено проводять потрібні лабораторні та інструментальні обстеження, серед яких - ангіографічне дослідження коронарних судин».  

Заклади, які уклали договір з Національною службою здоров’я на медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда, отримують гроші за надану пацієнтам допомогу від НСЗУ за підвищеним тарифом за кожного пролікованого пацієнта чи пацієнтку:

Відео дня
  • 25 261 грн - за надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда без проведення стентування;
  • 43 573 грн - із проведенням стентування. 

Безкоштовними є послуги:

Лікування інфаркту є безоплатним для пацієнта як у разі доставлення бригадою швидкої допомоги, так і в разі самозвернення.

Знайти медичний заклад, законтрактований з Національною службою здоров’я України на надання медичної допомоги при гострому інфаркті міокарда, можна на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг. Необхідно обрати область (Житомирська) та групу послуг («Медична допомога при гострому інфаркті міокарда»). 

Або телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже потрібний медзаклад. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up