У Житомирі ввели обмеження: влада готує містян до «червоної» зони

У Житомирі ввели обмеження: влада готує містян до «червоної» зони

За всіма показниками Житомир рухається до «червоної» зони. 

Про це йшлося 19 жовтня на розширеній міській комісії з ТЕБ і НС, де представники бізнесу та комунальних підприємств обговорили з керівництвом міста роботу в умовах «червоної» зони.

«У "червоному" рівні епіднебезпеки працюватимуть садочки, початкова ланка школи та за наявності 100% вакцинації педпрацівників школи. Робота представників бізнесу залежатиме від них: всі мають бути вакцинованими. Нова хвиля ковіду, кажуть лікарі, набагато складніша, ніж минула. Кисню потребує більше людей, раптово наступає важка стадія перебігу хвороби. Для зручності ми готові їхати на місця і вакцинувати  працівників. Життя людей – найдорожче. Маємо бути свідомими», – наголошує міський голова Сергій Сухомлин.

«У стаціонарі лікарні № 1 – 179 пацієнтів, лікарні № 2 – 208 пацієнтів, 24 дитини перебуває у Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні.  Всього у Житомирі з початку пандемії захворіло 25 038 осіб. одужало – 21 639, померло –  610 (3 за добу)», – йшлося під час засідання.

Відео дня

Директор юридичного департаменту Євгеній Черниш наголосив, що офіційно Житомир ще не вступив у «червону» зону, проте члени комісії з ТЕБ і НС мають змогу запровадити певні обмеження, зокрема для роботи ринків та торгових центрів, які належать до обмежень «червоної» зони. Обмеження вступлять в силу з 23 жовтня.

Як тільки у Житомирі розпочне діяти «червоний» рівень епідемічної небезпеки, буде посилено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів та будуть введені наступні обмеження.

Що зміниться:

- робота непродовольчих і продовольчих ринків, а також торговельних центрів дозволяється виключно за наступних умов:

Дозволяється:

- робота закладів торгівлі – продовольчих та непродовольчих магазинів, супермаркетів, гіпермаркетів виключно за наступних умов:

- робота закладів сфери послуг (перукарні та салони краси) виключно за наступних умов:

Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у всього персоналу та всіх відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, зелених COVID-сертифікатів.

У «червоній» зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

 Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up