У найближчі дні кількість заражень на COVID-19 може зрости до 9 тис. за добу

У найближчі дні  кількість заражень на COVID-19 може зрости до 9 тис. за добу

Поширення коронавірусу в Україні відбувається в геометричній прогресії.

Інфекція стала більш заразною, розповіла головна лікарка Київської міської клінічної лікарні № 4 Тетяна Мостепан в ефірі Obozrevatel TV.

“Ми бачимо, що хвороба високо контагіозна і розповсюджується у геометричній прогресії. Мені здається, що вже включився механізм і просто так зупинити процес у нас не вийде”, — сказала вона.

За її словами, на сьогодні Україна “досить близька” до добового показника в 11−15 тисяч нових заражень. А вже цього тижня можуть фіксувати понад 9 тисяч випадків Covid-19 на добу. Лікарка додала, що наразі в лікарнях змінили підхід до виписки пацієнтів з коронавірусом. Хворих не тримають до повного одужання, а виписують після стабілізації стану.

Відео дня

“Заповненість у нас фактично 95%, але у нас шалена виписка. Ми кожен день виписуємо по 60−70 людей. Ми вже давно не працюємо в такому легкому режимі, коли пацієнт може перебувати у лікарні зайвий день. Критичний стан знято, пацієнт стабілізований, він сатурацію тримає, він дихає і доліковуватися має вдома”, — сказала вона про ситуацію в 4-й лікарні.

Джерело: Україна

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up