У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію

У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію

15 квітня у м.Коростишів було відкрито клініко-діагностичну лабораторію у «Коростишівській центральній районній лікарні».

У відкритті взяли участь начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступник Юрій Денисовець, начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк.

Лабораторія включає п’ять відділів, що покривають широкий спектр досліджень, а сама реконструкція дозволить покращити якість послуг. Вона обладнана передовими засобами діагностики, сучасними автоматичними та напівавтоматичними аналізаторами, що дозволяє застосовувати сучасні методи лабораторної діагностики та забезпечувати якість виконаних досліджень.

Щорічно фахівці лабораторії виконують понад 650 тисяч досліджень, що свідчить про величезний обсяг роботи, який здійснюється тут для пацієнтів. Безумовно, особлива увага приділяється COVID-19, зокрема, впроваджуються нові методи діагностики для боротьби з цим небезпечним захворюванням.

Відео дня

Крім того, впродовж минулого року тут було впроваджено нові методи лабораторної діагностики та розширено перелік лабораторних досліджень за рахунок закупленого гематологічного, а також автоматичного біомеханічного та імунофлуоресцентного аналізаторів, що дало змогу збільшити кількість досліджень на 151 тис.

“В сучасному світі ефективна та швидка діагностика захворювань та проведення аналізів має життєво важливе значення. І цей заклад вже 84 роки є важливою складовою системи охорони здоров’я Житомирщини. Дякую усім, хто долучився до реалізації цього важливого для жителів області та Коростишівської громади проєкту!”, — підкреслив Віталій Бунечко.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up