У більшості водойм області вода відповідає санітарним нормам - купатися можна

У більшості водойм області вода відповідає санітарним нормам - купатися можна

Якість води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення у Житомирській області досліджував Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За результатами проведених досліджень вода відповідає вимогам санітарних норм в м.Житомир та Житомирському районі, а саме: дорослий та дитячий  пляжі на р.Тетерів в Гідропарку, колишні кар’єри силікатного заводу с. Слобода-Селець, кар’єр пров. Комунальний в районі Польової, кар’єр по вул. Миру на Богунії, озеро “Мельком” в с. Сонячне; Малинському районі – р.Ірша в місці відпочинку, р.Візня (с. Ворсівка); Радомишльському – р. Мика та р. Тетерів в місцях відпочинку (м. Радомишль); Романівському – р. Лісна (смт Романів) та р. Случ (смт Миропіль); Любарському – місця масового купання та відпочинку на р. Случ (смт Любар та с. Нова Чортория); Чуднівському – р. Тетерів дорослий та дитячий пляжі (м. Чуднів); Овруцькому – урочище “Глибоке озеро”, р.Норинь; Черняхівському – р. Очеретянка (смтЧерняхів) та р. Бистріївка (смт.Головино); Брусилівському – став “Тихі верби”, р. Здвиж (смт.Брусилів), Водотийське водосховище; Пулинському – кар’єр та став цегельного заводу (смт.Пулини).

Не відповідає за санітарно-хімічними показниками вода в Народицькому районі – р.Уж (смт. Народичі); Коростишівському – р.Тетерів, озеро №1 (м.Коростишів); Олевському –  р.Уборть, р. Перга, ставки і озера (с.Кишин, с.Кам’янка, с. Журбовичі, Стовпинка, с. Хмелівка, с. Новоозерянка, смт.Дружба); Ємільчинському – р. Уборть, ставки (с.Куліші, с. Бастова Рудня, с. Бараші, с. Симони, с. Миколаївка); Коростенському – р. Уж в межах м.Коростень; Лугинському – р. Товста та р.Жерев в межах смт.Лугини; Хорошівському – зона відпочинку в межах смт.Хорошів, р. Ірша в межах смт  Нова-Борова, смт Іршанськ, с. Дворище, с.Гута, с. Зубринка; Андрушівському – р. Гуйва; Ружинському – р. Роставиця в межах смт.Ружин; Попільнянському – ставок с. Макарівка; Бердичівському – р. Гнилоп’ять, та ставки в межах м. Бердичів.

За мікробіологічними показниками виявлено відхилення в Новоград-Волинському та Баранівському районах – р. Случ, місця масового відпочинку населення; Коростишівському – озеро №1 (м.Коростишів); Ємільчинському – р.Уборть (с.Підлуби та пляж смт Ємільчине); Коростенський – р. Уж в зоні відпочинку в м.Коростень; Лугинський – р.Товста та р.Жерев (смт.Лугини)

Відео дня

Відповідно до проведених досліджень невідповідність води встановлена за санітарно-хімічними, органолептичними та мікробіологічними показниками.

У воді, де виявлено перевищення вмісту хімічних речовин, фахівці купатись не рекомендують. Особливо це стосується осіб із захворюваннями шкіри, або схильних до алергічних реакцій.

Вказана вода не додасть здоров’я людині. А у воді, в якій виявлені перевищення за мікробіологічними показниками, купатися взагалі небезпечно, так як в даному випадку є висока ймовірність захворіти на інфекційні хвороби.

Про всі випадки відхилення від нормативних рівнів обласний лабораторний центр та його територіальні підрозділи повідомили органи виконавчої влади та місцевого самоврядування для прийняття відповідних заходів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up