У Бердичеві виявлено труп дикої лисиці, підтверджено її контакт з домашніми тваринами

У Бердичеві виявлено труп дикої лисиці, підтверджено її контакт з домашніми тваринами

05.11.2019 року надійшло повідомлення про контакт лисиці із тваринами на території смт Гришківці.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

В ході проведеного розслідування підтверджено контакт дикої тварини із домашньою собакою, окрім того є підозра в контакті із коровою. Контактну собаку було ізольовано, за нею здійснюється спостереження ветеринарними спеціалістами клініки. Корова, яка, ймовірно, контактувала з лисом була щеплена проти сказу в серпні 2019, проте також перебуває під наглядом спеціалістів.

06.11.2019 року на території м. Бердичів було знайдено труп лисиці, в ході розслідування не підтверджено фактів контакту даної тварини із людьми або із тваринами, труп утилізовано спалюванням.

Відео дня

Наразі Держпродспоживслужбою району проведено дезінфекцію контактних місць, здійснюється обхід домогосподарств із вакцинацією сприятливих до сказу домашніх тварин у випадках, якщо вони раніше не були щеплені, проводиться роз’яснювальна робота із громадськістю у м. Бердичеві та смт Гришківці.

В зв’язку із ймовірним контактом диких із домашніми тваринами  07.11.2019 року в Бердичівському районі заплановано проведення засідання державної протиепізоотичної комісії по затвердженню додаткових заходів направлених на боротьбу зі сказом тварин.

На сьогоднішній день епізоотична ситуація щодо сказу тварин в області контрольована,  всього досліджено 376 тварин на сказ, з них виявлено хворих 28 гол., що на 7  менше  до відповідного періоду минулого року.

Виявлено хворих тварин: 6 лисиць, 11 котів, 9 собак, 1 хом’як, 1 корова.

З метою профілактики сказу ветеринарними спеціалістами Держпродспоживслужби області щорічно проводиться безкоштовна вакцинація домашніх тварин проти сказу.

В жовтні 2019 року за допомогою авіатранспорту проведена осіння кампанія із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних  тварин проти сказу.

Мешканцям області у випадку встановлення фактів неприродної поведінки домашніх тварин або контактів із дикими тваринами необхідно звертатися до територіальних підрозділів Держпродспоживслужби області та органів місцевого самоврядування.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up