Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання

Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання

Дослідження підтверджують, що перші роки життя дитини є визначальними для її подальшого росту та розвитку і впливають на її майбутнє.

При цьому кожна дитина пізнає світ у своєму темпі і потребує різного обсягу зусиль з боку дорослих, особливо, якщо мова йде про дітей із порушеннями розвитку.

Важливо інвестувати у розвиток таких дітей у ранньому віці, адже це допомагає уникнути більш серйозних проблем у майбутньому.  Реалізувати право дитини на найкращий старт у житті допомагає раннє виявлення та раннє втручання.

Раннє втручання – це міждисциплінарна допомога сім’ям з дітьми раннього віку (від народження до 3-х років), у яких є порушення розвитку. Підтримка спрямована на покращення розвитку дитини та підвищення якості життя родини.

Відео дня

Раннє втручання орієнтоване на дітей у перші роки їх життя, оскільки раннє виявлення біологічних та соціальних чинників ризику щодо порушення розвитку дитини дає можливість своєчасно почати інтенсивну допомогу в ранньому віці, коли розвиток дитини особливо піддається впливу. У цей період є найвищі шанси запобігти появі обмежень як у функціонуванні сім’ї, так і в фізичному та психосоціальному розвитку дитини.

У Житомирі три заклади охорони здоров’я уклали договір з Національною службою здоров’я України за пакетом «Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та\або хворими, протягом перших трьох років життя». У цих закладах працюють команди раннього втручання:

у КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради у складі 14 фахівців, з них 2 лікарі, 3 ерготерапевти\фахівці з фізичної реабілітації, 2 терапевти мовлення\логопеди, 2 психологи\практичні психологи, 5 асистентів фізичного терапевта. Кількість сімей, які фактично отримали послугу — 677;

у КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради у складі 17 фахівців, з них 1 фахівець із соціальної роботи\соціальний працівник, 4 лікарі, 2 терапевти мовлення\логопеди, 2 психологи\практичні психологи, 2 фізичні терапевти, 2 асистенти фізичного терапевта, 4 сестри медичних. Кількість сімей, які фактично отримали послугу — 113;

у КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради у складі 7 фахівців, з них 2 лікарі, 1 ерготерапевт\фахівець з фізичної реабілітації, 1 терапевт мовлення\логопед, 1 психолог\практичний психолог, 1 асистент фізичного терапевта, 1 асистент ерготерапевта. Кількість сімей, які фактично отримали послугу — 163;

Фахівці команд пройшли навчальний курс для надавачів послуги раннього втручання.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up