Серед ковідних хворих, які перебувають в лікарнях області,  76 % потребують кисню

Серед ковідних хворих, які перебувають в лікарнях області,  76 % потребують кисню
  • Усього ліжок – 2696;
  • забезпечено киснем — 2619;
  • зайнято ліжок хворими на COVID-19 – 1615;
  • зайнято ліжок пацієнтами з підозрою на COVID-19 – 174.

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА, в області продовжує зростати кількість нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію – 6685 протягом минулого тижня (з 18 до 24 жовтня). При цьому з початку пандемії протягом минулого тижня на Житомирщині зареєстровано найбільшу кількість летальних випадків – 107 жителів області померли від ускладнень, викликаних COVID-19.

Через погіршення епідеміологічної ситуації та значне збільшення кількості хворих на коронавірус зростає й заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я Житомирщини, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19. У зв’язку з цим у медзакладах області розгортаються додаткові ліжкомісця – 545 протягом минулого тижня з 18 до 24 жовтня. Станом на 24 жовтня заповнено 66,36% від загальної кількості ліжок.

Кількість ліжок із кисневим забезпеченням у закладах охорони здоров’я Житомирської області, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19, станом на 24 жовтня становить 97,1%.

Відео дня

Як інформує Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА, станом на 24 жовтня з 1789 осіб, які перебувають на стаціонарі у медичних закладах області, 76 % потребують кисню: на кисневій підтримці  1358 та під апаратами ШВЛ – 47.

Керівництво облдержадміністрації закликає жителів Житомирської області неухильно дотримуватися вимог карантину, профілактичних заходів та вакцинуватися. Пам’ятайте! Вакцинація від COVID-19 – це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби!

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up