Поліція з 21 жовтня почне перевіряти COVID-cертифікати за QR-кодом у громадських місцях

Поліція з 21 жовтня почне перевіряти COVID-cертифікати за QR-кодом у громадських місцях

Поліція з 21 жовтня почне перевірки достовірності COVID-сертифікатів у громадських місцях за QR-кодом

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

За словами першого заступника начальника Департаменту патрульно поліції Олексія Білошицького, Нацполіція спільно з Міністерством цифрової трансформації розробили і почали інтеграцію програмного забезпечення на планшети поліцейських для швидкої перевірки сертифікатів з "Дії" або їх паперових аналогів.

"Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники Патрульної поліції України. Перевірку проводитимуть у місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби - під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків", - цитує пресслужба слова Білошицького.

За його словами, всі дані про вакцинацію громадян вже є в реєстрі, який також підключений до міжнародних баз. Так, у паперових свідоцтвах про вакцинацію обов'язково мають бути реквізити - інформація про вид щеплення, кількість доз, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров'я. 

"Працівники, які перевірятимуть свідоцтва про вакцинацію, мають пересвідчитися в достовірності свідоцтва, адже відомі випадки їх підробки", - застеріг він.

Білошицький нагадав, що у випадку виявлення підробки документу про вакцинацію особа може отримати штраф від 17 до 34 тис. грн. Якщо ж буде доведено, що особа, хвора на COVID-19, розповсюдила хворобу, вона може бути притягнута до кримінальної відповідальності.

Джерело: Еспресо

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Вова Петрушко

    Ну почнуть перевіряти їх посилатимуть ...що будуть тримати за руки і колоти чи що  це порушення конституційних прав і свобод громадян на право пересування по території держави
  • Катерина Грушак

    У руки хай беруть закон України
  • Юля Кирилюк

    Хай перевіряють. Від цього можна подумати хвороба пропаде! Клоуни!
  • Юлия Кучинская

    В обов'язки поліції це абсолютно не входить - читайте закони, а тоді публікуйте таку лапшу!!!

keyboard_arrow_up