Очільниця МОЗ України перевірила роботу електронної системи в житомирській поліклініці

Очільниця МОЗ України перевірила роботу електронної системи в житомирській поліклініці

У Житомирській поліклініці № 2 першої міської лікарні 20 січня презентували медичну електронну програму «Доктор Елекс». Роботу програми особисто перевірили керівник Міністрества охорони здоров’я України Уляна Супрун.

До Житомира з робочим візитом 20 січня завітала в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Одним з пунктів програми стала презентація програми «Доктор Елес» у поліклініці № 2 КУ Центральна міська лікарня № 1.

Як розповіла начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова, у 2016 році було прийнято рішення про комп’ютаризацію медицини і пілотним проектом стала поліклініка на Площі Польовій.

«Пацієнт приходить у реєстратуру з паспортом (бажано) чи іншим документом, що посвідчує особу, а також ідентифікаційним кодом. Після реєстрації, на первинній ланці, пацієнт обслуговується у сімейного лікаря, який вводить усі дані у програму. Ми хотіли б, щоб усе було в електронному вигляді і не дублювалося в паперовому варіанті. Але спочатку, все ж таки, будуть і паперові документи, і електронні носії», – пояснила Марія Місюрова.

Відео дня

Також начальник профільного управління запевнила, що у програмі передбачено ряд заходів для убеспечення від розголошення лікарської таємниці, тому для реєстратури відкрито доступ до персональних даних, а лікар зможе побачити більш розширену історію хвороби.Взагалі мета програми – створення єдиного медичного простору, автоматизація всіх ключових позицій роботи медичного закладу: реєстратури, лікарів, лабораторії, діагностики, звітів, управління тощо.

Програма «Поліклініка» розділена на ІІІ етапи, під час яких автоматизовано реєстратуру, внесено інформацію про персонал медичного закладу, первинну інформацію про пацієнтів, web-доступ до електронної черги пацієнтів, створено можливість запису на прийом до лікаря через Інтернет.

Заступник міського голови Матівй Хренов додав, що впродовж наступних 2 років планується повністю комп’ютеризувати медичну мережу міста.

«У цьому році найбільший акцент буде зроблено саме на первинній ланці і наше завдання – щоб у кожного лікаря був комп’ютер з доступом у мережу, єдину базу, приймальне відділення і реєстратуру всіх поліклінік», – анонсував Матвій Хренов.

Протягом 2016 року було закуплено 37 ком’ютерів і сервер, обладнано 17 робочих місць, що встановлені в реєстратурі, лабораторії, рентгенологічному відділенні та кабінетах сімейних лікарів поліклініки № 2. Для міського бюджету це обійшлося у понад 650 тис грн. У поточному, 2017 році на впровадження програми планують витратити 2,5 млн грн.

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун не лише відзначила Житомир як прогресивне місто в плані впровадження сучасних технологій у медичній галузі, а й особисто перевірила, як на практиці працює система.«Дуже важливо, щоб електронна система охорони здоров’я діяла і на рівні пацієнтів, і на рівні взаємодії всіх амбулаторій, лабораторій та інших медичних закладів. Всі ті зміни, які відбуваються у вас мають стати прикладом для інших міст», – зазначила Уляна Супрун.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up