Найкращий захист від COVID-19 — первинна вакцинація чи бустерне щеплення

Найкращий захист від COVID-19 — первинна вакцинація чи бустерне щеплення

Захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 зростає по всій країні, і це характерно для осінньо-зимового періоду, зокрема у Житомирській області зареєстровано перевищення епідемічного порогу високого рівня.

До державної установи  “Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб 24 листопада від МОЗ України надійшло 2340 доз вацини проти COVID-19  Comirnaty” від Pfizer для дорослого населення та 100 доз вацини проти COVID-19 “Comirnaty” від Pfizer для дітей у віці  від 5 до 11 років.

Зокрема вже 12 грудня очікується надходження ще 1020 доз вакцини  (PfizerBioNTech COVID-19Vaccine, Bivalent Originaland Omicron BA.4/BA.5.

Центр отримує вакцину проти  COVID-19 щомісячно згідно заявок від центрів первинної медичної допомоги та приватних медичних закладів охорони здоров’я області.

Відео дня

Нагадаємо, що основою для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень. Отримання двох доз первинної вакцинації та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Усі наступні щеплення після третього називають додатковим бустером (в деяких країнах він має назву «сезонний бустер»). Його рекомендує лікар пацієнтам із групи ризику тяжкого перебігу COVID-19.

Щеплення – безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up