На Житомирщині відпуск всіх рецептурних ліків, які купуються пацієнтами за власні кошти здійснюватиметься за електронним рецептом

На Житомирщині відпуск всіх рецептурних ліків, які купуються пацієнтами за власні кошти здійснюватиметься за електронним рецептом

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Рішення буде впроваджуватися поступово, у квітні 2023 року, з можливістю використання лікарями паперових рецептурних бланків у разі відсутності технічної можливості виписати е-рецепт (електроенергії, зв’язку тощо) у медичному закладі.

Таке рішення сприятиме захисту здоровʼя пацієнта, відповідальному вживанню рецептурних лікарських засобів та надійному контролю за їх відпуском. Адже рецептурні препарати є ефективними при лікуванні сотень захворювань, однак неправильне застосування цих ліків може мати серйозні наслідки. Електронний рецепт дозволить мінімізувати негативні прояви самолікування та убезпечити пацієнта.

Електронний рецепт поширюватиметься на всі зареєстровані лікарські засоби, які містяться в Державному реєстрі лікарських засобів та підлягають відпуску за рецептом.

Відео дня

Винятком стануть пільгові препарати, які відпускають за місцевими програмами або відповідно до постанови КМУ від 17 серпня 1998 р. № 1303, а також ліки екстемпорального виготовлення – тобто ті, які виробляються в аптеці за рецептом лікаря. У цих випадках як і раніше продовжить діяти паперовий рецепт.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up