На Житомирщині протягом минулого тижня зареєстровано на 30% більше випадків ковіду, ніж за попередній період

На Житомирщині протягом минулого тижня зареєстровано на 30% більше випадків ковіду, ніж за попередній період

За інформацією Житомирського обласного ЦПКХ, протягом 44-го тижня епідсезону показник захворюваності на грип та ГРВІ знаходиться практично на рівні попереднього тижня - 586,7 на 100 тисяч населення. 

Захворюваність  ГРВІ реєструється по всій території області. У звітному тижні рівні захворюваності, що перевищують середньообласний показник, залишаються в Бердичівському (689,2) районі.

Серед захворілих осіб на грип та ГРВІ 56% складають діти до 17 років. Захворюваність у різних вікових категоріях дитячого населення розподілена майже рівномірно.

Показник  госпіталізованих осіб з діагнозом ГРВІ становить 3% від загальної кількості захворілих.

Відео дня

Щотижня зростає кількість нових випадків захворювання на COVID-19. За звітний тиждень зареєстровано на 30% більше випадків. В загальній структурі захворюваності ГРВІ на випадки COVID-19 припадає 7%.

З початку епідсезону зареєстровано 4 летальних випадки від COVID-19 (3 випадки у людей старших 65 р. і 1 випадок у людини 50 р.). В т.ч. 1 випадок зареєстровано за звітний тиждень.

Всього з початку епідсезону щеплено проти грипу 1458 осіб.

За звітний тиждень  вірусологічною лабораторією проведено 100 ПЛР-досліджень для підтвердження діагнозу COVID-19, виявлено 42 позитивних результати (42%), і 30 ПЛР-досліджень на грип – позитивних результатів 0.

За інформацією ДУ "ЦГЗ МОЗ України", згідно аналізу епідситуації по Україні (станом на 30.10.2023 р. – кінець 4 тижня епідсезону) за рівнями епідемічної активності захворюваності на ГРВІ показники по Житомирській області поряд з 4 регіонами відповідають низькому рівню. 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up