На Житомирщині дещо зросла захворюваність на грип, але все ще лишається на низькому рівні

На Житомирщині дещо зросла захворюваність на грип, але все ще лишається на низькому рівні

Протягом останнього тижня, за період з 28  листопада по 4 грудня в Житомирській області  на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 5268 осіб, що на 7,2% хворих  більше, ніж за попередній тиждень.

Таку статистику наводить обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Зростання захворюваності відбулося як серед дітей, так і серед дорослого населення, проте показник захворюваності знаходиться на низькому рівні інтенсивності епідемічного процесу. 

У тому числі захворіло 3259 дітей (62% від захворілих). Госпіталізовано 163 хворих, в тому числі 116 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.   

Відео дня

У м. Житомирі захворіла 1491 особа, що на 67 хворих більше, ніж за  попередній тиждень. В т.ч. захворіло  1116 дітей – на 99 хворих дітей  більше, ніж за минулий тиждень.   Госпіталізовано в м. Житомирі 39 хворих, в тому числі 38 дітей.               

За результатами лабораторних досліджень зразків матеріалів,  проведених вірусологічною лабораторією центру контролю та профілактики хвороб, за останній тиждень у 3-х хворих визначено вірус грипу А, у 10 хворих – метапневмовірус,у 8  – риновірус, у 1-го хворого – аденовірус.

Станом на 5 грудня в області щеплено проти грипу 1566 осіб. Найбільше щеплень зробили в Коростишівському районі - 170 щеплень, Бердичівському - 45, Житомирському - 73, Олевському  - 40, Любарському - 40,  м. Бердичеві – 161 та м. Житомирі – 777 щеплень. Серед груп ризику найбільше щеплено медичних працівників - 1037 осіб,  80 осіб з хронічними захворюваннями, та 62 дітей віком до 5 років. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up