Корисні властивості маточного молочка (Новини компаній)

Корисні властивості маточного молочка (Новини компаній)

Мало кому знайомий такий бджолиний продукт як маточне молочко. Особливо не всі знають про його лікувальну дію.

А цей чудодійний засіб має багато цілющих властивостей і підходить для вживання жінкам, чоловікам, дітям і навіть людям похилого віку. Молочко практично не має протипоказань і не спричиняє шкоди організму.

Що таке маточне молочко?

Протягом свого короткого життя бджоли-трудівниці виробляють три цілющі харчові продукти: мед, пергу і маточне молочко. В період квітування рослин, комахи збирають пилок і нектар. Власне з пилку й отримується перга.

З нектару бджоли виготовляють мед. Продукт отримують шляхом випарювання вологи.

Самим цінним і унікальним є маточне молочко. В давні часи це був дуже дорогий продукт, який мали змогу купити лише люди зі статками. Його в ті часи називали «Королівським желе». Його склад нагадує коров’яче молоко, тільки більш концентроване. Цим продуктом бджоли годують свою королеву і личинок, які згодом мають зайняти місце старої матки. Цим пояснюється довга тривалість її життя і плодовитість.

Личинок, з яких виростають трутні й робочі комахи, годують маточним молочком всього 4 дні, після чого дають суміш з перги та нектару. Слід зазначити, що в вулику цього продукту виробляється дуже мало. На сьогодні королівське желе видобувають на приватних або комерційних фермерських господарствах. В продажі маточне молочко може бути в гранулах або капсулах, які отримуються шляхом випаровування лишньої рідини.

Цілющі властивості маточного молочка

До складу маточного молочка входить багато корисних речовин, таких як:

  • гормони;
  • комплекс вітамінів;
  • мінерали;
  • мікроелементи;
  • молочні кислоти;
  • вуглеводи;
  • особливі білки;
  • ліпіди;
  • ацетилхолін;
  • стерини;
  • жирні кислоти;
  • альбуміни;
  • глобуліни.

Із усіх лікувальних засобів, які є в природі, продукти бджолиного походження мають найбільше цілющих властивостей. Вони наділені властивістю пришвидшувати процеси оновлення клітин в організмі людини. Крім того, маточне молочко має антибактеріальні, антивірусні та антисептичні властивості. (до вибору продукції з маточним молочком https://dobavki.ua/ua/matochnoe-molochko/)

За допомогою королівського желе зміцнюється імунна система людини, а також насичується всім необхідним комплексом вітамінів та мінералів.

Діти отримують всі необхідні елементи для фізичного та розумового розвитку.

Для чоловіків маточне молочко має неоціненні властивості. Завдяки цьому продукту в організмі пришвидшується обмін речовин, активно виробляється гормон тестостерон, завдяки якому покращується якість сперми. Таким чином чоловік позбавляється такої вади, як безпліддя.

Для жінок маточне молочко має широке застосування. Його цілющі властивості незамінні в косметології, завдяки їм можливо відновлювати та омолоджувати шкірні покриви. Гормональний фон жінки нормалізується. Завдяки гормону прогестерону, що входить до складу королівського желе, жінки позбавляються таких недуг, як:

  • безпліддя;
  • порушення менструального циклу;
  • відсутність овуляції.

Цей засіб дозволено вживати при вагітності, в період годування груддю. Допомагає породіллі швидко відновити свій організм, стимулює виділення молока, збагачує його вітамінами та мінералами.

Застереження під час споживання маточного молочка

Маточне молочко не приносить шкоди людському організму, але його слід використовувати обережно. Не рекомендується вживання цього продукту людям, в яких:

  • виявлені проблеми з нирками;
  • мають алергію на бджолині продукти;
  • при наявності пухлин;
  • хворим на захворювання Аддісона.

В інших випадках перед споживанням продукту рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up