Епідемічний поріг перевищено у Житомирській та ще 4 областях України

Епідемічний поріг перевищено у Житомирській та ще 4 областях України

Упродовж 5-11 лютого епідемічний поріг перевищений у 5 областях. МОЗ України закликає не займатись самолікуванням, а лікарів – уникати надмірного призначення ліків та призначення бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРЗ, особливо – у дітей.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Тиждень 6/2018 (5-11 лютого 2018):

  • Епідемічний поріг в Україні перевищено на 16,8%. Поріг перевищено в Вінницькій, Волинській, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях.

  • На грип та ГРВІ захворіло 258 036 людей, із них 70% - діти. Спостерігається регіональне географічне поширення і середня інтенсивність активності грипу та ГРВІ.
  • Досліджено 272 зразки матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, в 101 випадку визначено РНК вірусу грипу типу В, в 4 випадках – грипу типу А. 
  • Від грипу та риновірусної інфекції померло двоє дітей. 
  • З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 181 081 людина.

Грип та ГРЗ: симптоми, лікування, профілактика

Найчастіше грип супроводжується різким підвищенням температури тіла (більше 38 °С), головним болем, болем у м'язах і у горлі, кашлем, нежиттю. Симптоми грипу починаються раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. 

Відео дня

Теплові процедури, фітотерапія, вітаміни, інтерферони, гомеопатичні препарати, антибіотики для профілактики — це ті методи, ефективність яких НЕ доведена. Від грипу також не захистять так звані народні засоби - вітамін С, часник чи чай з малини - це всього лише міфи.

Не займайтесь самолікуванням - зверніться до свого лікаря. А якщо з'явились небезпечні ознаки – телефонуйте 103. Вам негайно потрібна медична допомога, якщо у вас:

  • задишка,
  • висипи на шкірі,
  • кровохаркання,
  • синюшний відтінок шкіри,
  • блювання та пронос,
  • біль в грудях,
  • зниження тиску,
  • сповільнений пульс,
  • аритмія,
  • порушення свідомості,
  • судоми.

До та впродовж епідемічного періоду поширення грипу та ГРЗ (жовтень-березень) Міністерство охорони здоров’я України наполягає на проведенні профілактичних заходів, спрямованих на попередження поширення інфекції. Найбільш ефективним з них є проведення профілактичних щеплень. Щеплення дадуть захист від трьох основних штамів вірусу, які циркулюють цього сезону, включно з підтипом H1N1, який називають “свинячим грипом”. Згідно з оцінками експертів, цей підтип буде одним із найбільш поширених протягом сезону грипу цього року.Навіть якщо у вашому регіоні уже зафіксовані сезонні спалахи грипу, щеплення варто зробити. Всупереч поширеним міфам про вакцинацію від грипу, вакцинватись варто і дітям (від 6 місяців), і вагітним жінкам.

Щоби вберегти своє здоров'я, уникайте близьких контактів з хворими, мийте руки і старайтесь не торкатися обличчя. Якщо ви захворіли, то не виходьте з дому до одужання без крайньої потреби, прикривайте ніс та рот при чиханні чи кашлі і регулярно провітрюйте приміщення.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up