Доглянуті п’яти та акуратний педикюр до літа: всі таємниці

Доглянуті п’яти та акуратний педикюр до літа: всі таємниці

Сезон гладіаторських і рибальських сандалій на підході. Все це надихає доглядати за ступнями з подвоєною ретельністю. Який педикюр робити і який догляд застосовувати, щоб ступні були ідеальними якомога довше – розповідають «Vogue.ua».

Класичний чи апаратний?

Ліпше вибирати «сухий» апаратний педикюр – за такого способу чищення забирають тільки справді зайве. «Живої» частини шкіри не зачіпають. У фрези – невелика площа, і на відміну від великої терки, яку використовують для вологої шкіри в разі класичного педикюру, нею можна точніше працювати зі згрубілими зонами – тільки там, де це потрібно. У тих, хто звик до класичного педикюру, коли ступні попередньо розпарюють, а потім шліфують спеціальною пилкою, спочатку виникатиме відчуття «невиконаної» процедури: не буде відчуття м’якості й абсолютної гладкості стоп. Але згодом це минає – приблизно за пів року ноги набувають ідеального стану.

Треба мати на увазі, що в класичному педикюрі, коли майстер шліфує до «дитячих п’ят», шкіра знову починає грубіти приблизно за тиждень. У разі апаратного такого не відбувається. Стан шкіри вирівнюється і є стабільно добрим.

На відпочинку

Щоб продовжити життя покриттю, яке часто псується від контакту з рінню й тривалих запливів у басейні, треба попросити майстра нанести щільний шар суперглянсового «топу». Він працює як лак на меблях: захищає колір від блякнення, не дає йому потьмяніти, тримається довше.

Відео дня

Шкіра на п’ятках і пальцях від контакту з водою й піском стає сухішою, а ступні набувають недоглянутого вигляду. У цьому разі треба взяти із собою зволожувальний крем для ступень – або пакетики-саше з одноразовими зволожувальними масками для ніг. Вони на вигляд як текстильні шкарпеточки, просочені зволожувальним кремом. За кілька хвилин допомагають освіжити педикюр. У перервах між відвідинами салону – вони незамінні, так само як і маска з ефектом зволоження для обличчя між відвідинами косметолога.

Добре працюють роликові пилки й ніжні невеликі пилочки. Головне правило – використовувати їх на сухій шкірі, щоб не поранитися й не зняти зайвого.

У місті

У спеку взуття натирає сильніше. Часто – через тертя об вологу шкіру. Є кілька способів запобігти проблемі. Один з них — профілактичні олівці від натирання. Треба просто нанести засіб на потенційно вразливі місця.

Ще один спосіб – використовувати засоби з тальком, що абсорбує вологу. До складу спреїв з тальком часто входять антибактеріальні компоненти, наприклад: триклозан, олія чайного дерева, що влітку теж важливо. Тим, хто страждає від натирань, мозолів, неприємних відчуттів, коли носить взуття на високих підборах, можна дати тільки одну пораду – не носити таке взуття. Інших таємниць тут немає.

Проти набряклості

Після дня на підборах або просто виснажливої спеки добре працює прохолодна ванночка із сіллю. Можна крапнути трохи ментолу, щоб отримати аромат свіжості й ефект прохолоди. Після неї добре полежати, умістивши ноги на рівні, вищому за голову.

Запобігти набряклості допомагають компресійні панчохи. Важливо вдягати їх, як зазначено в інструкції – із самого ранку, лежачи в ліжку. Є піни для рук і для ніг об’ємом 30 мл, які зручно брати із собою й використовувати за потреби. 

Проти набряків чудово допомагає лімфодренажний масаж ніг – рідко хто знає, але майже в будь-якому салоні цю послугу можна пройти окремо.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up