Безпека, змістовний та якісний відпочинок - головні пріоритети оздоровчої кампанії дітей Житомира

Безпека, змістовний та якісний відпочинок - головні пріоритети оздоровчої кампанії дітей Житомира

На цьому наголосила заступник міського голови Вікторія Краснопір під час проведення засідання міської координаційної групи з відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей у літній період 2018 року, - повідомляє прес-служба міськради.

«Під час підготовки до оздоровчого періоду таборів з денним перебуванням при навчально-виховних закладах міста та позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Супутник» необхідно врахувати усі ймовірні ризики та особливості оздоровчої кампанії цього року: і зміни кліматичні, і загальний стан здоров’я дітей, і забезпечення відповідного транспортного сполучення. І найголовніше – здоров’я, безпека дітей, їх змістовний та якісний відпочинок», - наголосила Вікторія Краснопір.

Директор ПЗОВ «Супутник» Любов Ковальчук, доповідаючи про стан підготовки позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Супутник» до оздоровчого сезону, розповіла про здійснені заходи щодо отримання відповідних дозвільних документів для проведення оздоровлення у таборі. 

Зазначалося, що проведені навчання з пожежної безпеки, вже укомплектовано штат кухарів та склад педагогічних працівників, проведені профілактичні роботи у басейні табору, укладено договір щодо вивезення сміття, здійснені відповідні процедури через систему «Прозоро» для закупівлі продуктів харчування, проведено поточний ремонт у приміщеннях табору та інше.

Відео дня

«25 травня табір «Супутник» буде готовий до початку оздоровчого сезону», - наголосила Любов Ковальчук.

Особливу увагу члени координаційної групи приділили питанню щодо підготовки таборів з денним перебуванням при навчально-виховних закладах міста. Зазначалося, що у Житомирі в 2018 році заплановано функціонування 31 пришкільного табору з денним перебуванням із прогнозованою кількістю дітей – 2923 та терміном функціонування – 14 робочих днів. Табори розпочнуть працювати з 31 травня 2018 року (на базі ЗОШ №5 – з 29 травня). Вартість харчування у цих таборах становитиме 36 грн. З міського бюджету для функціонування таборів з денним перебуванням при навчально-виховних закладах міста виділено 761, 4 тис. грн..

Члени координаційної групи обговорили шляхи забезпечення норм санітарної безпеки під час перебування дітей у цих таборах. А саме: постійний медичний супровід дітей, профілактичні заходи щодо упередження нещасних випадків та захворюваності дітей тощо.

«Однією із важливих складових оздоровлення дітей у таборах відпочинку є активне та змістовне дозвілля, а для цього необхідно ураховувати індивідуальні особливості кожної дитини», - зауважила заступник міського голови Вікторія Краснопір.

«У таборі «Супутник» педагогічними працівниками розробляються відповідні програми, плани перебування дітей у таборі. Робитиметься усе для організації розвиваючого та змістовного дозвілля. Створені усі необхідні  умови для дітей з обмеженими можливостями», - сказала директор ПЗОВ «Супутник» Любов Ковальчук.

Ольга Юрченко, директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради повідомила, що фахівці Центру активно долучатимуться до проведення профілактично-превентивних заходів у таборах відпочинку, вже є громадські організації, які готові також долучитися до їх проведення. Театралізоване дійство «Кольорові канікули» під час першої зміни у ПЗОВ «Супутник» вже підготувало управління культури міської ради, повідомила Олена Турська, заступник начальника управління. Також, за сприяння управління культури, у кінотеатрі імені І.Франка з 31 травня до 20 червня буде проходити кінофестиваль «Всі ми родом з дитинства».

Міський культурно-спортивний центр міської ради, як повідомив його директор Анатолій Фільчук, при підліткових клубах за місцем проживання створює відпочинкові групи, які також забезпечуватимуть активне дозвілля для близько 250 дітей.

Нагадаємо, 4 квітня виконавчий комітет міської ради прийняв рішення «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей міста Житомира у 2018 році».  З табірними змінами, положенням, графіком прийому громадян, переліком необхідних документів можна ознайомитись в рубриці «Оздоровлення» на офіційному веб-сайті Житомирької міської ради.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up