8 найкорисніших продуктів для здоров'я і довголіття

8 найкорисніших продуктів для здоров'я і довголіття

Гастроентеролог і доктор медичних наук Вілл Булсевіч назвав продукти, які корисні для вашого загального здоров'я, включно зі здоров'ям серця і кишечника.

Вони сприяють довголіттю, пише eatingwell.com.

 

Корисні для здоров'я продукти - список

Фрукти. Люди, які споживають більше фруктів, рідше страждають на діабет, втрачають вагу, зазначив доктор. Це також підтверджується дослідженням 2021 року, опублікованим у Журналі клінічної ендокринології та метаболізму. Воно показало, що люди, які регулярно їли цільні фрукти, піддавалися меншому ризику розвитку діабету 2 типу.

Відео дня

Ферментовані продукти. Нам необхідно включати до свого раціону ферментовані продукти, такі як кімчі, місо та кефір, оскільки це може допомогти різноманітності кишкової мікробіоти, зазначив фахівець.

Листова зелень. Корисна для вашого здоров'я, оскільки вона багата на антиоксиданти та вітаміни. Крім того, в зелені майже немає калорій, але при цьому є маса поживних речовин, сказав Булсевич.

Цільнозернові продукти. Багаті на корисну для серця розчинну клітковину, що робить їх поживною їжею для тих, хто стежить за здоров'ям серцево-судинної системи або артеріальним тиском, розповів лікар.

Насіння та горіхи з омега-3. Це корисні жири, яких нам потрібно більше, сказав Булсевич.

Цибуля та часник. Корисні для серця і захищають від раку, заявив гастроентеролог. Ще вони багаті на антиоксиданти, які можуть допомогти зменшити запалення, а також корисні для кишківника, оскільки містять пребіотики, що живлять здорові кишкові бактерії.

Бобові. За словами Булсевича, для нього це продукт номер 1 для здоров'я. Наприклад, квасоля корисна для серця і загального стану. Він додав, що бобові - продукти для здоров'я кишківника, продукти для довголіття, і якщо ви подивитеся на дані про серцеві захворювання, рак, інсульт, діабет, в усіх напрямках, ви побачите, що вони знижують імовірність виникнення цих захворювань.

 

Гриби. Містять клітковину і неймовірно корисні, можуть поліпшити здоров'я кишківника і мають протизапальні властивості, а також інші переваги, додав Булсевич.

Джерело: УНІАН

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up