«Світ натхнення» Вероніки Букати представили в Житомирському обласному літературному музеї

«Світ натхнення» Вероніки Букати представили в Житомирському обласному літературному музеї

Це вже друга персональна виставка картин юної художниці. На відкриття завітали рідні, друзі, викладачі, знайомі та поціновувачі живопису. Звучало багато теплих слів та музичних вітань. 

Вероніка народилась у 2000 році в Житомирі, успішно закінчила ЗОШ №12 ім.С.Ковальчука, згодом продовжила навчання в Житомирському фаховому коледжі культури та мистецтв ім.І.Огієнка. З дитинства художниця має загострене, особливе світовідчуття, бачить навколишній світ по-своєму. Яскравим підтвердженням чого є її неповторні роботи, які дійсно надихають. 

Відкриття виставки «Світ натхнення» провів Олександр Нечаєв, керівник народно-художнього колективу шоу-театру «Клем»: «З Веронікою я знайомий давно, десь у сьомому класі вона прийшла до нас у колектив театру танцювати. Вже тоді було видно — дівчинка дуже хоче займатися будь-яким видом творчості. Вона танцювала, співала, малювала. Радий, що Вероніка вже закінчила коледж, зайшовши себе саме в малюванні. Радію її успіхам, бо вона непроста людина з тонкою, душевною натурою. Тому вона бачить світ по-іншому, не так, як ми. Дуже приємно, що її творчість знайшла втілення в цих чудових картинах, які представлені сьогодні на виставці і по-дорослому показують внутрішній світ молодої Вероніки Букати». 

Відео дня

Художниця малює в різних техніках. На даний час, разом з мамою та громадським об’єднанням «Дім ветерана» проводить арт-терапію пораненим захисникам у житомирському госпіталі. 

— Вероніка малює з самого дитинства, — розповідає мама Олена Буката. — Пробувала себе в різних речах, але малювання стало найулюбленішою справою. Для вдосконалення майстерності навіть брала приватні уроки. На цій виставці є роботи доньки за різний період, починаючи з шостого класу. Звичайно, вже спираючись на отриманий професійний досвід, вона вдосконалила картини. І народилась виставка, — каже мама. — Доньці дуже подобається щочетверга ходити в шпиталь. Вона часто мені говорить: «Мамо, хочеться малювати з хлопцями, що б вони теж доторкнулись до мистецтва».

Слід сказати, що ті картини, які Вероніка допомагала малювати хлопцям, продаються з аукціонів. Окремо для аукціонів художниця надає і свої роботи, розписуючи військові артефакти: залишки від снарядів, пластини від бронежилетів. Наприклад, на останньому аукціоні в Телецентрі розписаний Веронікою снаряд був проданий за двадцять три тисячі гривень.

Окрім любові до живопису Вероніка закохана в музику, любов до якої прищепила бабуся Ганна Зиміна. Бабуся — співачка хору «Ветеран» при Житомирському територіальному центрі. Учасники цього колективу порадували присутніх своєю виконавською майстерністю. Приємною несподіванкою також була авторська поезія, а Вероніка Буката на завершення вечора заспівала пісню. Презентація закінчилась оплесками, теплими обіймами та фотосесією. 

Людмила Лобачова, фото автора.

Коментарі (2)
  • Людмила-Ладаслава Лобачова

    👍
  • Тетяна Малиновська

    Бажаю  Вам   творчого  успіху , натхнення!!!!!

keyboard_arrow_up