Житомирянка Юлія Єлістратова виграла чемпіонат України з триатлону в Сухолуччі

Житомирянка Юлія Єлістратова виграла чемпіонат України з триатлону в Сухолуччі

Житомирська триатлетка Юлія Єлістратова виграла чемпіонат України з триатлону на спринтерській дистанції, який відбувся 5 липня в Сухолуччі Київської області.

«Давно не брала участь в українському національному чемпіонаті. Це була дуже цікава гонка (цього разу на спринтерській дистанції) в чудовому місці, і я задоволена своєю перемогою. Вдячна організаторам гонки за те, що дали нам шанс змагатися! І, звичайно, вдячна моїм друзям», – прокоментувала свою перемогу Юлія Єлістратова. Це перший офіційний чемпіонат України з триатлону та акватлону у 2020 році.

Юлія Єлістратова народилася в Овручі. Вона є українською триатлоністкою, учасницєю Олімпійських ігор 2008 року у Пекіні. Представляла Україну на Олімпійськіх іграх 2012 року у Лондоні. Випускниця Житомирського державного агроекологічного університету. Юлія – майстер спорту України міжнародного класу, призер Чемпіонату світу 2007-го року, переможниця етапу Кубка Європи та чемпіонка Європи з естафети, яка проходила в Хорватії у 2006 році. Єлістратова є володаркою Кубка Європи-2015 і займає перше місце в рейтингу триатлоністок Європи. Указом Президента України № 336/2016 від 19 серпня 2016 року нагороджена ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Відео дня

Минулого тижня Юлія Єлістратова взяла участь разом з головою Житомирської обласної державної адміністрації Віталієм Бунечком в огляді ремонтних робіт у Житомирській дитячо-юнацькій спортивній школі «Авангард», де незабаром буде створений спортивний простір, власне й присвячений сучасній видатній спортсменці нашої області Юлії Єлістратовій.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко 2 липня 2020 року оглянув, як проходять ремонтні роботи на знаковому спортивному об’єкті Житомирщини – ДЮСШ «Авангард», який входить до національної програми «Велике будівництво».

Взагалі в Україні розпочався державний проєкт зі створення в кожній області об’єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатному сучасному спортсмену чи спортсменам з цього регіону. Робоча назва цього проєкту «Україна – чемпіон!». Саме таким об’єктом для популяризації спорту та видатних спортсменів на Житомирщині має стати спортивний простір в «Авангарді».

«Юлія Єлістратова має бути взірцем для дітей, котрі обирають спорт за професію. Споглядаючи її досягнення, молодь розумітиме, що завдяки важкій праці можна досягнути великих результатів», – наголосив під час зустрічі голова ОДА Віталій Бунечко.

Планується, що спортивний простір в «Авангарді» матиме тематичні інсталяції, які демонструватимуть досягнення вихованців школи у п’яти видах спорту. 

Нагадаємо, у жовтні минулого року житомирська триатлетка Юлія Єлістратова виграла «золото» Кубку Європи зі спринту в турецькій Аланії. Наша спортсменка подолала дистанцію 5,2 км. Додамо, що нині Єлістратова займає 40-у позицію олімпійського рейтингу, що де-факто дозволяє їй розраховувати на ліцензію та з повною впевненістю готуватися до Олімпійських ігор – до слова, вже четвертих у кар’єрі найсильнішої триатлетки України.

Під час робочої зустрічі нам вдалося отримати невеличке інтерв'ю від Юлії Єлістратової.

Руслан Мороз: Незважаючи на карантин, в яких змаганнях ви встигли взяти участь у цьому році?

Юлія Єлістратова: Я встигла взяти участь в етапі Кубка світу в Австралії 14 березня. Звичайно, потім для мене було випробування повернутися, тому що почався карантин і були певні труднощі з авіаперельотом. Я повернулася до сім'ї на Кіпр, де продовжила тренувальний збір. Вважаю, що виступила в цілому добре, я посіла сьоме місце, при тому, що склад був навіть не рівня Кубка світу, а більше чемпіонату світу. Тоді багато гонок скасували, і вся спортивна еліта зібралася в Австралії. До того ж я частіше набираю форму до кінця літа, початку осені.

Пізніше, повернувшись додому, я взяла участь у змаганнях області по треку. Вдалося провести змагання місцевого масштабу. Вони були в такому форматі: перший день біг п'ять кілометрів, другий день – це вісім кілометрів велосипедної гонки і відразу біг два кілометри. Загальний залік йшов по двох днях змагань. Для мене ці змагання проходили в якості тренування. Є змагання, де додаєш максимум зусиль для перемоги, а є гонки, які використовуються для досвіду. Я сподіваюся, що за два тижні буде чемпіонат України на олімпійській дистанції у Вишгороді. Щодо міжнародних змагань, то офіційно призупинили всі гонки до 1 липня. Ця дата вже настала, але поки що ніяких повідомлень не було. Для того щоб всі спортсмени перебували в рівних умовах, треба вирішити питання з обмеженнями пересування між країнами. Так що поки що все ще на паузі. Але перші гонки очікуються не пізніше другої половини серпня.

Олімпіада була перенесена, сподіваюся, що вона відбудеться в наступному році. Дуже багато змагань було перенесено. Все почалося ще в березні. Я тільки збиралася відкрити сезон, а в підсумку я його відразу закрила. Були плани виступити на трьох гонках в Австралії, Новій Зеландії та Бразилії. На жаль, все було скасовано через пандемію.

На початку було також відмінне фінансування, я вдячна Національному олімпійському комітету. Оскільки я повинна була їхати на Олімпіаду, то перебувала на повному забезпеченні. Але коли старти відмінили, що це були вже мої проблеми, як повернутися з Австралії, як далі готуватися. І зараз бюджет Олімпійського комітету заморожений до наступного року в зв'язку з перенесенням Олімпіади. Бюджет Федерації триатлону урізали настільки, що тренери говорять, що вистачить грошей вивезти всю команду тільки на чемпіонат Європи. Якщо раніше була підтримка від обласної школи вищої спортивної майстерності, то зараз цього немає. Потрібне рішення обласної ради, але його також немає.

Триатлон – це такий вид спорту, що навіть для підготовки потрібні поїздки за кордон, а також постійні змагання. Я в середньому виступаю 15 разів за рік. Навіть з неурізаним бюджетом мені не вистачило на підготовку засобів у минулому-позаминулому році. Мене в кінці року підтримало місто, і я змогла закінчити сезон.

Руслан Мороз: Зараз фінансування припинене, але потрібно підтримувати форму. Як ви вирішуєте цю проблему?

Юлія Єлістратова: Я отримую гроші на харчування, але зараз норма на спортивне харчування – 100 гривень у день. Цього практично не вистачає. Зараз сезон ягід, потрібно отримувати велику кількість вітамінів, але коштів вистачає впритул. Це звичайно краще, ніж нічого, але сподіваємося, що норми добових на зборах коли-небудь переглянуть.

Руслан Мороз: Як ви поєднуєте спорт, особисте життя, відпочинок? Звідки ви берете сили?

Юлія Єлістратова: Поки що спорт і сім'я. Нещодавно моїй дитині виповнилося три роки, і хочеться йому приділити увагу по максимуму. Як мінімум на два компонента з перерахованого мене вистачає. Мені здається, що сім'я мене надихає. Навіть якщо я втомлююся, то позитивна енергія, спілкування, підтримка надають сили. А спорт робить мене витривалішою, щоб все встигнути і всюди намагатися бути кращою.

Руслан Мороз

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up