Житомиряни вибороли золото на Чемпіонаті світу з середньовічного бою

Житомиряни вибороли золото на Чемпіонаті світу з середньовічного бою

В Україні з 2010 року проводяться змагання з сучасного середьовічного бою, а у 2016 він набув статус неолімпійського виду спорту.

Чемпіонат світу IMCF 2018 з середньовічного бою цьогоріч проходив у Шотландії. У складі збірної команди України в одиночних поєдинках “Щит-меч” обійшовши представників 31 країни світу, отримав золоту медаль та перемогу житомирянин Василь Назаров.

“Це був дебют для мене особисто і для нашої збірної, в тому плані, що поїхав молодий склад збірної, який займався всього рік-два - це було трохи ризиковано. Склалось так через те, що не всі хлопці отримали візу. Це спорт, хлопці тренуються роками, щоб перемагати, я був за них відповідальний. Ми брали участь в декількох номінаціях : 5x5 та 16x16 - це масові номінації, а також в індивідуальних номінаціях  - “Щит-меч”, в якій я переміг. Також взяли срібло “Щит-меч”в категорії “жінки”, у 5x5 ми вибороли золото, 16x16 ми взяли срібло, але лише тому, що нас було не 16 учасників, а лише 11”, - розповів голова відділення “Айна Бера” у Житомирі Василь Назаров.

Відео дня

Під час прес-конференції з переможцями заступник міського голови Вікторія Краснопір привітала збірну України та побажала й надалі  досягати таких висот.

“Ці хлопці, зокрема, Василь, представляють сучасну обдаровану молодь. Коли я дізналась, що Чемпіонат світу проходить в Шотландії, мене переповнювали емоції, адже це країна, яка має історичні традиції лицарської поведінки. Наші українці поїхали в Шотландію, і в складі нашої команди був житомирянин, вони отримали кубки - це надпочесно. Адже були країни інші, які славились лицарськими змаганнями та боями, які цінують історію, а перемогли саме ми - це дуже круто”, - зауважила Вікторія Краснопір.

Наразі збірна України готується до Чемпіонату світу, який відбудеться у 2019 році в Києві.

Довідково: середньовічий історичний бій - сучасне бойове мистецтво, що поєднує в собі різні елементи боротьби, фехтування та рукопашного бою, під час якого бійці використовують оптимізовані копії середньовічних лицарских обладунків.

Аліна Бойко

 

Коментарі (1)
  • Надежда Шпаковская

    Молодці !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up