Житомирський «Арсенал» гратиме в аматорському Чемпіонаті України з футболу

Житомирський «Арсенал» гратиме в аматорському Чемпіонаті України з футболу
На минулому тижні ще три команди Житомирської області заявились в аматорську футбольну лігу. Таким чином, окрім малинського «Металурга», цього сезону нашу область в аматорському чемпіонаті України представлятимуть ФК «Коростень» та власне житомирський «Арсенал».

Таким чином наше місто зробило ще один крок до створення професійної футбольної команди. Як мінімум житомирян чекає футбол всеукраїнського рівня, хай і любительский. Адже всі домашні матчі арсеналівці гратимуть саме в Житомирі. Скоріш за все, це буде стадіон «Спартак». До цього вже більше п’яти років наше місто приймало матчі хіба що чемпіонату області. Але насправді все не так просто.

Шанс для «Арсеналу»
«Арсенал» нещодавно був представлений губернатору області Сергію Рижуку як база для майбутньої професійної футбольної команди. Мовляв, зараз «Арсенал» пограє в аматорах, футболісти наберуться досвіду, буде вирішено ряд організаційних питань (в тому числі і питання фінансування). А на осінь його реорганізують в професійну команду і заявлять у другу лігу професійного Чемпіонату України (а для цього участь в аматорах є обов’язковою). Шевство над «Арсеналом» взяли Раїса Гула, начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту житомирської облдержадміністрації та Юрій Опанащук, голова обласної федерації футболу, яку так і не визнали Суркіс та федерація футболу України.

Але для того, щоб подати заявку в аматори, керівництво «Арсеналу» було вимушене звернутись до федерації, очолюваної Олександром Коцюбко. Щоб він підписав всі необхідні папери і команда змогла грати. Не зважаючи на існуючий конфлікт між двома федераціями і обласною владою, Олександр Коцюбко пішов на зустріч арсеналівцям і підписав всі необхідні документи. Фактично, «Арсенал» заявився на аматори від федерації Коцюбко і також гратиме в їхньому чемпіонаті області як того вимагають правила ФФУ. Так само зробили і решта три команди від нашої області.

Відео дня
>Олександр Коцюбко побажав майбутнім учасникам ігор аматорської Ліги успіхів і перемог. У свою чергу, представники команд висловили надію на подальшу плідну співпрацю.

Між двох вогнів
Важко прогнозувати подальший розвиток подій. Адже «Арсенал» фінансується і підтримується обласною владою, яка ніяк не визнає федерацію Коцюбко. Тому навряд чи просто дозволить грати в чемпіонаті області під егідою останньої. Адже «Арсенал» з самого початку мав грати в чемпіонаті федерації Опнанщука. Фактично, гравці стали заручниками футбольних інтриг керівництва області. Які будуть наслідки такого тиску покажуть вже найближчі ігри 11 травня. А 4 травня 2011 в 17-30 СК «Коростень» приймає у себе в рамках ігор аматорської Ліги футбольну команду «ОДЕК» - Оржів Рівненської області.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини 11:40 Депутат парламенту Естонії Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа 11:00 Допоможіть у розшуку безвісно зниклого 65-річного жителя Бердичівського району 10:40 Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up