Житомир гостинно зустрів учасників «Ультрамарафону Вдячності», який єднає Україну та дружню Польщу

Житомир гостинно зустрів учасників «Ультрамарафону Вдячності», який єднає Україну та дружню Польщу

Усі бажаючі також можуть доєднатися до благодійного забігу онлайн. «Ультрамарафон для всіх» – на платформі реєструєтеся, обираєте собі дистанцію та внесок який бажаєте.

З нагоди 31-ї річниці Дня Незалежності України та задля висловлення величезної подяки Республіці Польща за підтримку і надану допомогу громадянам України та й нашій державі вцілому під час повномасштабного вторгнення з боку російської федерації, а також щоб показати стійкість та витримку Українського народу в спільній боротьбі, 11 серпня у м. Києві стартував ультрамарафонський пробіг за маршрутом Київ – Варшава, який триватиме по 24 серпня 2022 року.

13 серпня, Житомир гостинно зустрів учасників «Ультрамарафону Вдячності» у центрі міста на Майдані Соборному. Привітати рятувальника Володимира Сковородку з Головного управління ДСНС України у м. Києві у супроводі команди підтримки зі складу спортсменів Головного управління ДСНС Житомирщини зійшлися містяни, керівництво та особовий склад рятувальних підрозділів, а також засоби масової інформації.

Відео дня

«Це була виключно моя ідея. Головне подякувати таким чином дружній Польщі за надану допомогу нашим українцям, дітям, жінкам за те, що відкрили свої кордони, впустили людей і допомагають їм по цей час. Чому саме у такий спосіб? Просто я не можу щось зробити інакше ніж подякувати своїм характером, потом, кров’ю польському народу», – зазначив Володимир.

Третій день ультрамарафону завершився на виїзді з міста Житомира у бік Новоград-Волинського. Сьогодні подолано 60 кілометрів, а загалом – 180 кілометрів із 800 запланованих. До кордону з Рівненщиною Володимира супроводжатиме фахівець Бердичівського районного Управління ДСНС, ультрамарафонець В’ячеслав Олішевський. Тож побажаємо Володі здоров’я, сил та наснаги втілити в життя його дуже нелегкий задум, відчути момент легендарності, а також здобути рекорд, що увійде до «Національного реєстру рекордів України 2022».

Усі бажаючі також можуть доєднатися до благодійного забігу онлайн. «Ультрамарафон для всіх» – на платформі реєструєтеся, обираєте собі дистанцію та внесок який бажаєте. Обов’язково пишете слова вдячності. Ці слова вдячності друкують, по дорозі їх міняємо і несемо до Варшави. Кошти підуть на спеціальне обладнання для водолазів-рятувальників, водолазів-піротехніків – це підводні дрони, підводні металошукачі, все потрібне, що нам скажуть, ми придбаємо», – говорить Володимир Сковородка.

ГУ ДСНС України

у Житомирській області

Коментарі

keyboard_arrow_up