За звання «середняка» потрібно серйозно позмагатися

За звання «середняка» потрібно серйозно позмагатися

5 червня 2021 року відбувся черговий тур чемпіонату Житомирської області з футболу серед команд вищої ліги. Водночас цього ж дня проходили ігри першості Житомирщини з футболу у першій та другій лігах.

Романівська громада, як відомо, у нинішньому чемпіонаті та першості області з футболу має своїх двох посланців: команда «Зоря» виступає у «вишці», а фактично «дубль» головної романівської команди – «Зоря-2» грає у другій лізі.

Стосовно гри обох команд із Романівської громади. Обидва колективи тримаються достойно, постійно вдосконалюючи свою ігрову майстерність і посилюючи свою гру. Справді, команда «Зоря» (Романів) налаштовувалась на складну і навіть жорстку боротьбу у вищій лізі COMSPEK – чемпіонату, де зібралися дуже досвідчені та укомплектовані сильними гравцями футбольні колективи. Щодо «Зорі-2», то вона формувалася «на марші», і зараз романівська «молодіжка» насправді проходить неабиякі футбольні випробування. До того ж екзаменують «Зорю-2» дуже титуловані і досвідчені колективи. Нинішній лідер першості у другій лізі, ФК «Ярунь», буквально розтрощив романівських «юніорів» у стартовому матчі. Але далі романівчани заграли пристойніше, і вже зовсім скоро у «Зорі-2» з`явилися перші успіхи. Наприклад, у минулому турі футболісти «молодіжної» команди із Романова перемогли у гостьовому поєдинку команду із Путиловичів (колишній Лугинський район). Цікаво, що вже у наступному турі лугинські футболісти (також – на виїзді) переграли із рахунком 4:3 лідерів першості – вищезгаданий ФК «Ярунь». А наші земляки і 5 червня, як і у попередньому турі, знову грали у гостях. Цього дня «Зоря-2» грала у селі Потіївка (тепер – центр громади) проти команди «Метеор». «Метеор» сьогодні має вигляд міцного «середнячка» другої ліги і, звісно ж, прагнув здолати значно молодший за віком колектив із Романова. Але наші земляки трималися гідно і не поступилися – 1:1.

Щодо головної романівської футбольної дружини, то підопічні Віктора Чорного також вдосконалюють свою гру. Звісно ж, за рівнем комплектації такі колективи, як ФК «Бердичів», «МАЛ» із Коростеня, минулорічний чемпіон Житомирщини «Звягель» і особливо зміцнений вихованцями столичного футболу клуб «Полісся» із села Ставки, сьогодні борються виключно за чемпіонські медалі. При цьому намагаються здолати колективи, які не є очевидними фаворитами чемпіонату Житомирщини. Проте й «Зоря» із кожним матчем демонструє свій непоступливий характер. У кубковому протистоянні із коростенським «МАЛом» романівчани після домашньої нічиєї (2:2) дуже достойно грали і у Коростені. «МАЛ» переміг, але із мінімальною перевагою – 2:1. Ну а 5 червня «Зоря» приймала на домашньому стадіоні команду «Агролайф» із села Новоселиця (колишній Попільнянський район). Суперники набрали однакову кількість турнірних очок, перебувають поряд у турнірній таблиці чемпіонату, і тому гра у Романові мала винятково важливу роль. Очевидно, важливість результату дуже впливала на стан гравців, які більше думали про захист, аніж забити переможний гол. У підсумку у Романові також нічия (0:0).

Відео дня

Що важливо зараз і на майбутнє? Обидві романівські команди (і «Зоря», і «Зоря-2») потребують підтримки вболівальників під час домашніх поєдинків. А тому жителі Романова (так само, як і низки сіл, що входять до Романівської селищної ради) можуть залюбки приїздити до Романова, де фактично щосуботи (ігри розпочинаються о 16-й годині) наші хлопці проводять цікаві поєдинки. І передусім вони намагаються не осоромитись перед своїми земляками. Тож з боку громадськості (вболівальників) підтримка також має бути на належному рівні.

Віктор Єрофєєв

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up