Відкритий чемпіонат Житомирської області зі спортивного туризму (пішохідний) присвячений Дню Конституції України

Відкритий чемпіонат Житомирської області зі спортивного туризму (пішохідний) присвячений Дню Конституції України

23 червня 2018 року в мальовничому куточку Житомира, на березі річки Кам’янки поблизу Соколової гори  пройшов відкритий чемпіонат Житомирської області зі спортивного туризму (пішохідний).

Організатором цього заходу виступило управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації. Керівництво змаганнями здійснювала ЖОГО Федерація спортивного туризму в особі його керівника, Святненко Віталія Валерійовича. Дистанцію для змагань підготували вихованці підліткового туристичного клубу «Фортуна», м. Житомир.

Метою цього чемпіонату були патріотичне виховання молоді та підготовка її до служби в Збройних Силах України, підвищення рівня туристично-спортивної майстерності та обмін досвідом учасників, визначення найсильніших команд та спортсменів.

Відео дня

 Програма змагань включала чотири типи дистанцій під назвою «Смуга перешкод», на яких змагалися учасники таких вікових груп:

  1. Молодша вікова група, діти 2007-2009 року народження змагались на дистанції 1 класу складності.

  2. Молодша вікова група, юнаки 2004-2006 року народження змагались на дистанції 2 класу складності.

  3. Старша вікова група, юнаки 2001-2003 року народження змагались на дистанції 3 класу складності.

  4. Дорослі – 2000 року народження та старші були розділені на дві підгрупи, молодша з яких проходила дистанцію 3 класу складності, а старша – 4 класу складності.

 Склад кожної команди включав 4 особи, при цьому в команді обов’язково мала бути хоча б одна дівчина.

 Цей день виявився досить непростим  за погодними умовами – третій день підряд йшов дощ з короткими перервами, температура повітря від 26-30 градусів Цельсія знизилася удвічі - до 12-14 градусів, постійно дув вітер середньої сили. Тому керівництво змагань вирішило трішки затримати початок змагань, щоб дочекатися, коли стихне дощ. Адже першими на дистанцію виходили наймолодші учасники – діти у віці 9-11 років.

 І як тільки дощ припинився, перша команда стартувала і почала проходження дистанції. Спочатку вони виконали підйом по схилу, потім пройшли траверс схилу. На наступному етапі команді потрібно було зв’язати ноші  для перенесення пораненого, винести його по схилу наверх, і потім транспортувати його в точку спуску по схилу. Роль пораненого виконувала колода, яку старанно вклали та прив’язали на ноші. Наступним етапом був спуск по схилу. Потім була горизонтальна переправа по мотузці, натягнутій над річкою Кам’янка. Останнім етапом була знову переправа по горизонтальним перилам над річкою у зворотньому напрямку та фініш на березі, на якому був розташований старт.

 Етап транспортуванням пораненого по різним типам місцевості є важливим елементом змагань зі спортивного туризму, адже тематика рятувальних робіт актуальна для багатьох життєвих ситуацій. Досить часто пораненого необхідно перенести по пересіченій місцевості в точку, звідки його можна буде вже перевезти на транспорті до лікарняного закладу. І не завжди під рукою є спеціальні засоби для здійснення цього завдання. Тому вміння надати першу допомогу в польових умовах, а потім з підручних матеріалів змайструвати ноші або волокушу для перенесення пораненого може врятувати йому життя.

 Складність дистанції для наступних вікових груп підвищувалася. Найстаршій команді було необхідно транспортувати не колоду, а справжню людину, тому відповідальність тут зростала пропорційно.

 Та всі учасники чемпіонату справилися з етапами дистанції успішно, хоча і були затримки. Навіть дощ, який знову розпочався, не зупинив команди. Це свідчить про високий рівень технічної  та морально-психологічної підготовки членів команд, а це вже заслуга їх тренерів, котрі змогли підготувати та виховати таких мужніх спортсменів.

 Для бажаючих долучитися до процесу допомоги і розвитку спортивного туризму та спортивного орієнтування надаємо координати організацій, що активно розвивають ці види спорту в м. Житомир та Житомирській області:

  1. Житомирський обласний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Житомирської міської ради: 10003, м. Житомир, вул.. Перемоги 54, тел. (0412)426-755, електронна скринька: [email protected], сайт turizm.zt.ua, сторінка у Facebook: https://ru-ru.facebook.com/Житомирський-обласний-центр-туризму-та-краєзнавства-1722354021125510/.

  2. Підлітковий туристичний клуб «Фортуна», м.Житомир, БОС 1/127(територія Житомирського військового інституту радіоелектроніки ім.. С.П.Корольова). Керівник клубу – Уланова Лариса Анатоліївна, тел.: +380971980482, електронна скринька:  [email protected]  , сторінка клубу у Facebook: https://ru-ru.facebook.com/lara.ulanova.

© Автор: Олекса Древля, 2018. Фото автора.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up