«В міцному тілі – міцний дух»: у Житомирі відбувся семінар «Школи чорних поясів»

«В міцному тілі – міцний дух»: у Житомирі відбувся семінар «Школи чорних поясів»

У неділю, 29 січня, у Житомирі на базі  фізкультурно-оздоровчого комплексу «Динамо» відбувся семінар «Житомирської школи чорних поясів» .

Організатором семінару виступили: рада айкідо України, федерація «АЙКІ ТЕ ГАТАНА РЮ» України, федерація спортивно-прикладного фехтування України, клуб «КЛИНОК», м.Київ, школа «ДАЙТО-РЮ АЙКІ-ДЗЮ-ДЗЮТСУ», «Школа боксу Віктора Сидоренко», Клуб традиційного фехтування «ХАТАМОТО».

 

Як повідомили організатори заходу, метою цих семінарів є виховання здорового покоління, як за фізичними, так і за духовними показниками.

Відео дня

«Такий семінар - унікальна подія. Сама атмосфера тут є дружньою. Нема явно вираженої конкуренції, хоча без неї ніби-то не буває спорту, - розповідає президент всеукраїнської громадської організації «Федерація Айкі Те Гатана Рю Україна» Юрій Москаленко, - навіть змагання не схожі на ті, що є в інших видах бойових мистецтв. Тут не має змагань як таких. Кожен вчиться один в одного. Рівень його учасників дуже високий: багато з них мають «чорний пояс». Ми проводимо не просто майстер-класи, а перед цим проводимо семінари, на яких розмовляємо з дітьми, розповідаємо їм про значимість здорового способу життя і про те, як спорт впливає на становлення людини як особистості.

У спортзалі зібралися більше 120 юнаків і дівчат, які представили різні види єдиноборств.

В рамках семінару працювали 4 основні майданчики, де  проводилися  майстер-класи від справжніх професіоналів:  майстра бойових мистецтв, майстра ножового бою, президента Федерації спортивно-прикладного фехтування України та Клубу «КЛИНОК» Андрія Лісогора, чемпіона світу з професійного боксу, чемпіона світу з кікбоксингу, Віктора Сидоренка;  президента клубу традиційного фехтування «ХАТАМОТО» Сергія Горбатка.

Майстер-клас став великою радістю і приємним сюрпризом для присутніх.

На початку програми тренери проводили розминку і демонстрували, як правильно виконувати прийоми в ударній і захисній техніці.

«Світ бойових мистецтв цікавий і багатоликий. Він готовий прийняти кожного, хто готовий мінятися, пізнавати нове, ставати сильнішими з кожним днем. У кожному залі, школі, у кожного тренера і майстра існують свої техніки викладання, свої методи навчання того чи іншого бойового мистецтва. Головною метою майстер-класу стало зміцнення віри початківців-спортсменів у власні сили, у здатність самого себе стати кращим на будь-якому етапі свого спортивного вдосконалення. І головний секрет успіху в цьому шляху – праця. Ніхто не буде обіцяти вам миттєвого результату, але при правильному підході до занять, при наявності прагнення, завзятості, волі і мотивації відмінний результат - неминучий», - наголосив Юрій Москаленко .

За  його словами, семінар включає в себе момент пізнання світу, а правильно побудоване тренування привносить відчуття легкості.

«Не важливо, скільки років майбутньому спортсмену - 6 або 60, якщо є бажання оволодіти бойовим мистецтвом - це можливо. На тренування з бойових мистецтв йдуть люди, які твердо вирішили стати сильніше фізично і духовно, вирішили вдосконалити своє тіло і зміцнити свою силу духу, пізнати нове і навчитися новому, випробувати і загартувати свою волю, добитися перемоги, в першу чергу, над собою і своєю лінню, досягти відмінних результатів», - стверджує Юрій Москаленко, - майстер-класи тут проводять  справжні професіонали», - сказав він.

На завершення організатори заходу подякували кожному за участь у цьому семінарі. Як вони наголосили, заняття з чемпіонами вийшло на славу. І хоча за три години тренування довелося добряче попрацювати, юні спортсмени дізналися багато цікавого.

Юлія Довбня

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up