Україна уперше здобула більше 100 медалей на Дефлімпіаді: залік після дев'яти змагальних днів

Україна уперше здобула більше 100 медалей на Дефлімпіаді: залік після дев'яти змагальних днів

Абсолютний рекорд за медалями для України.

Україна здобула чотирнадцять нагород упродовж дев'ятого змагального дня Дефлімпіади-2021, що дозволило збірній уперше в історії перетнути позначку в 100 виграних нагород.

За дев'ятий день Україна поповнила медальний залік 5 золотими, 7 срібними та 2 бронзовими нагородами. Ще одне "золото" не вдалося здобути через протест Польщі після завершень змагань.

Усі медалі України за дев'ятий день Дефлімпіади-2021

  • "Золото": кульова стрільба - Віолета Ликова (малокаліберна гвинтівка, 50 м, лежачи), спортивне орієнтування - Ганна Федосеєва (жінки), Дмитро Левін (чоловіки), легка атлетика - Римма Філімошкіна (метання молота), Анастасія Сидоренко (біг на 1500 м)
  • "Срібло": кульова стрільба - Дмитро Петренко (малокаліберна гвинтівка, 50 м, лежачи), Сергій Фомін (швидкісна стрільба з малокаліберного пістолету, 25 м), спортивне орієнтування - Яна Мельник (жінки), Олександр Санькін (чоловіки), легка атлетика - Юлія Кисильова (метання молота), Юлія Матвієвська (стрибки у довжину), Юлія Шаповал (біг 100 м/б)
  • "Бронза": спортивне орієнтування - Ганна Андросович (жінки), Руслан Ніколаєнко (чоловіки)

Ще одне "золото" Україна виграла у велоспорті, але через те, що Єлисавета Топчанюк в недозволеному місці змінювала колесо, її результат було анульовано.

Відео дня

Також в дев'ятий день змагань Україна виграла у чотирьох командних півфіналах: з з футболу, баскетболу та волейболу серед чоловіків, а також волейболу серед жінок.

Медальний залік Дефлімпіади-2021 (після дев'яти змагальних днів)

Україна перетнула позначку в 100 медалей - тепер у синьо-жовтої збірної 103 нагороди. Як і раніше, Україна йде на першому місці у медальному заліку за кількістю медалей та за кількістю виграного "золота".

У топ-5 відбулася одна зміна: Республіка Корея обійшла Іран, а також впритул до топ-5 наблизилася Польща (за кількістю виграних медалей ця країна йде третьою).

Коментарі

keyboard_arrow_up