У Житомирі пройшов турнір з бочча

У Житомирі пройшов турнір з бочча

На вихідних ЖРЦ «ІНВАСПОРТ» провів відкритий міський турнір з бочча серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, присвяченому Дню фізичної культури та спорту та в рамках фестивалю «Толерантності».

 

ЖРЦ «ІНВАСПОРТ» привітав учасників змагань з початком нового спортивного сезону, а також зазначив про розвиток даного паралімпійського виду спорту БОЧЧА в області, його перспективи, проведення тренувань на базі Житомирського вищого професійного училища-інтернат та необхідність створення збірної команди Житомирської області.

До проведення турніру з бочча ЖРЦ «ІНВАСПОРТ» було залучено Житомирську міську асоціацію інвалідів, на чолі з головою даної громадської організації і головним суддею даного турніру Хоменко Ольгою.

У змаганнях прийняли участь 20 спортсменів. Крім того, інші учасники фестивалю «Толерантності», спостерігаючи за змаганнями та вболіваючи за учасниками, поза межами гральної сітки проведення змагання, виявили бажання, та також змогли долучитись до гри і попробувати свої можливості. Важко описати словами ті почуття, які зазнали учасники змагань – повна палітра емоцій, від засмучення до радості і навпаки. Нові, з меншим досвідом гравці вибивали з турнірної сітки вже досвідчених гравців з бочча.

Відео дня

З метою заохочення та відзначення учасників турніру нагородження проводились у трьох номінаціях. У підсумку:

  1. У номінації «Жага до перемоги» кращими були:

  • І місце – Бурлак Наталія;

  • ІІ місце – Рудницький Дмитро;

  • ІІІ місце – Шаповал Юлія.

  1. У номінації «Сила духу» кращими були:

  • І місце – Алавацький  Ігор;

  • ІІ місце – Машошина Аліна;

  • ІІІ місце – Мельник Валерій.

  1. Абсолютними переможцями ТУРНІРУ З БОЧЧА стали:

-    І місце – Підкаура Едуард;

-    ІІ місце – Мирончук  Юлія;

-    ІІІ місце – Обшта Андрій.

Судівською колегією були визначено кращого гравця ТУРНІРУ З БОЧЧА – це Рудницький Дмитро, учень Житомирського вищого професійного училища-інтернат, який отримав спеціальний приз від ЖРЦ «ІНВАСПОРТ».

ЖРЦ «ІНВАСПОРТ» досить успішно провів турнір з бочча в рамках фестивалю, виявив нових потенційних спортсменів для гри в бочча, (і не тільки для цього виду спорту), адже дуже багато людей, які прийшли на захід, мали змогу спостерігати за змаганнями, вболівати, цікавитись і найсміливіші навіть долучитись до гри, поза межами змагань. Зокрема спробував свої можливості у грі багаторазовий учасник міжнародних та всеукраїнських турнірів серед людей з інвалідністю з карате Зелінський Данило та чемпіон Андрєєв Ілля.

Обоє спортсмена вихованці спортивного центру «Карате клубу «ДОДЗЕ», були запрошені ЖРЦ «ІНВАСПОРТ» з метою наситили атмосферу фестивалю спортивних духом - показовими виступами.  Данило –  продемонстрував техніку ката для спортсменів на інвалідних колясках. Ілля – показав у техніку бою із лапами серед спортсменів із ДЦП.

Довідково

Бочча – паралімпійський вид спорту, дуже поширена гра у Європі, це новий вид спорту в Україні, який набирає своїх обертів. В Україні щорічно за початкована всеукраїнська акція “День боча в Україні”, або Всеукраїнський день бочча. Для людей, які мають складні травми, - це один із найдоступніших видів спорту. Це — особливий вид спорту, який поєднує елементи петанку, боулінгу та керлінгу і призначений для людей із важкими ураженнями опорно-рухового апарату. На професійному рівня для участі в бочча спортсменам необхідні більше не фізичні спортивні дані, а інтелектуальні та тактичні навики.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up