У Романові відбулася спартакіада підтримки духу, гарту і оптимізму

У Романові відбулася спартакіада підтримки духу, гарту і оптимізму

Раніше подібні змагання у багатьох містах і селищах Житомирщини були традиційно щорічними. Їх називали робітничими спартакіадами, і лік їхніх учасників зазвичай перевищував сотні спортсменів-аматорів. 

У Романові відбулася спартакіада працівників найбільшого в громаді підприємства – ТОВ «ВІВАД 09». Звісно ж, війна і воєнний стан – далеко не найкращий час не лише для виробничої діяльності підприємства, а тим паче – для спортивних змагань між окремими його підрозділами. Але фінальний день цих змагань 25 червня 2023-го року показав, що сам задум провести змагання подібного рівня та масштабу перевершив будь-які сподівання. Адже на стадіоні Романівської ДЮСШ, який 25 червня став ареною змагань із п’яти видів спорту, зібралися сотні людей. Зауважимо, що сам процес проведення фінальної частини змагань був відмінно організований, налагоджений і проведений без жодних порушень, зволікань чи заминок. Практично із десятої ранку до першої години дня у неділю, 25 червня, у п’яти локаціях стадіону у Романові відчувалися пристрасті, лунали поради та настанови, панували емоції широкого загалу вболівальників.

Зазначимо, що змагання  спартакіади працівників ТОВ «ВІВАД 09» тривали майже місяць. На шляху до фінального і завершального дня спартакіадного турніру відбулися змагання із більярду, шашок і шахів, футболу і настільного тенісу. А вже під час фінальної частини спартакіади на стадіоні Романівської ДЮСШ проходили змагання із волейболу, перетягування канату, армреслінгу, метання гранати та стрільби з пневматичної гвинтівки. Загалом учасниками змагань стали колективи чотирьох підрозділів ТОВ «ВІВАД 09». Колективи індустріального та ламельного цехів, команда із «гренадерів» працівників безпеки та охорони підприємства і наймолодша за віком учасників команда із дуже романтичною назвою «Жасмин». Якщо коротко, то на кожному із етапів змагань були свої фаворити, свої лідери та беззаперечні авторитети. Скажімо, капітан команди «Жасмин» всюдисущий і стократ енергійний Василь Дубчак виграв турнір більярдистів. Ну а далі очолюваний ним «Жасмин» продовжував перемагати у змаганнях із футболу, волейболу, стрільби. Певною родзинкою і символом фіналу стали змагання із армреслінгу, які привернули увагу практично усіх учасників спартакіади. А беззаперечним фаворитом і красенем-переможцем силачів-армреслінгістів став уславлений романівський спортсмен Олександр Процко. Як у найкращі часи своєї спортивної кар’єри, Олександр Григорович і минулої неділі легко і переконливо перемагав кожного, хто насмілився кинути йому змагальну рукавичку під час поєдинків армреслінгістів. Звісно, на вміння та майстерність Олександра Процка прийшли поглянути чимало вболівальників, а дехто із охочих долучився до своєрідного майстер-класу, який ветеран-спортсмен охоче влаштував одразу після завершення офіційних спартакіадних двобоїв армреслінгістів.

Відео дня

Ще одна локація – змагання із перетягування канату, учасники якої дивували учасників та вболівальників своїм драматизмом, непередбачуваністю, несамовитою боротьбою за кожен сантиметр двометрового відрізку доріжки стадіону, за  яку треба було затягнути команду суперників. До речі, переможцями змагань із перетягування канату стали працівники переробного цеху ТОВ «ВІВАД 09», які виявили не лише велетенську силу, але й неабиякий рівень граничної згуртованості та вміння концентрувати колективні зусилля у вирішальний момент. Ну а першість у загальнокомандному заліку спартакіади працівників ТОВ «ВІВАД 09» виборола команда «Жасмин».

Якщо спробувати підбити усі підсумки спартакіадного турніру із зазначенням переможців та призерів усіх десяти змагальних видів спорту, то для цього знадобиться величезний обсяг газетної площі. Проте слід зауважити, що практично кожен учасник спартакіади, а особливо ті спортсмени, які здобули перемоги і посіли почесні другі і треті місця, були відзначені грамотами і сувенірними кубками із викарбуваними іменами переможців. Ну а якщо вдатися до ще більших узагальнень, то переможцем змагань став практично увесь колектив підприємства «ВІВАД 09», бо такої кількості емоцій, такої концентрації зусиль, взаємодії, такого відчуття ліктя товариша по команді не можна відчути ніде, окрім спортивного майданчика, окрім змагального турніру чи спортивного поєдинку. Якщо зосередити увагу на суто статистичних показниках спартакіадного марафону на підприємстві «ВІВАД 09», то їх можна вважати унікальними, бо ж лише учасниками змагань із десяти видів спорту ставали упродовж місяця 142 спортсмени. Проте і статистика у цій справі – річ суто символічна, бо справжнім підсумком змагань є чудовий, оптимістичний і переможний настрій людей, які змагалися, вболівали і концентрували свою увагу на підтримці один одного. Ще одна риса спартакіадного турніру полягає у надзвичайно високому рівні спортивної честі та справедливої конкуренції. Ми вже зазначали, що змагання на кожному етапі спартакіади були організовані винятково кваліфіковано, і робота суддів, їхніх асистентів була просто бездоганною. Власне кажучи, такий підхід до будь-якої справи вже давно є традицією на підприємстві «ВІВАД», і вперше проведена масштабна спартакіада ще раз це довела. Ну а увага, турбота і опіка спортсменів, розуміння важливості фізичного гарту працівників великого підприємства вже давно стали об’єктом пильної і постійної уваги генерального директора ТОВ «ВІВАД 09» Ігоря Ходака. Якраз його підтримка самого задуму проведення спартакіади найбільшою мірою забезпечила загальний успіх справи. Ну і наостанок можна висловити лише сподівання, що наступна спартакіада у колективі ТОВ «ВІВАД 09» пройде вже у мирний час, а переможні салюти лише стимулюватимуть спортсменів та учасників до нових звитяг і гарних результатів.

Віктор Першко

Коментарі

keyboard_arrow_up