Суперкубок Житомирщини з футболу вперше їде у Романів

Суперкубок Житомирщини з футболу вперше їде у Романів

14 травня 2023-го року головною спортивною подією Житомирщини став матч із визначення переможця і володаря Суперкубка області з футболу. 

Учасниками Суперкубку зазвичай стає минулорічний переможець першості Житомирщини та володар Кубку пам`яті Героїв Небесної Сотні. Минулорічний чемпіон Житомирщини з футболу – романівська «ЗОРЯ» – у нинішньому році виступає під назвою «VIVAD», а володар Кубка пам`яті Героїв Небесної Сотні у 2022-му році (команда «Полісся» із села Ставки) у нинішньому сезоні змінила прописку свого базування через реконструкцію футбольного стадіону у селі Ставки. Отож чемпіон Житомирщини («VIVAD») у матчі Суперкубка зустрічався із фіналістом минулорічного Кубка пам`яті Героїв Небесної Сотні –– футбольним клубом «Бердичів».

Матч, який відбувся 14 травня 2023 року, мав визначити не лише долю володаря цьогорічного Суперкубка Житомирщини із футболу. Якраз напередодні стартував черговий чемпіонат Житомирщини з футболу, і VIVAD та ФК «Бердичів» очолили список команд, які будуть учасниками чемпіонату. Футболісти із Романова виступають у першій групі, а бердичівляни – у третій. Щодо потенціалу обох команд, які вийшли на поле житомирської «Спартак-Арени», то команда із Романова була краще відомою глядачам, оскільки «VIVAD» два місяці тому тут же, на полі «Спартак-Арени», став переможцем меморіалу пам`яті відомого футбольного тренера Миколи Сосюри. Бердичівська команда фактично усі поєдинки напередодні старту чемпіонату Житомирщини-2023 проводила поза межами Житомирщини або ж за участі команд із інших областей. Тож поєдинок між давніми і завжди принциповими суперниками мав відповісти на певні питання стосовно можливостей обох команд у нинішньому чемпіонаті області.

Відео дня

Тепер про поєдинок на «Спартак-Арені». Справді футбольна погода, безтурботне небо і відсутність сигналів повітряної тривоги створили чудові умови для гарного футбольного поєдинку, який став справжнім святом футболу і подарував глядачам, які могли спостерігати за футбольним поєдинком через ютуб-канал, незабутні враження. Вже на старті матчу футболісти «VIVAD» зуміли забити завжди важливий швидкий гол. На 5-й хвилині гри «десятки» романівської команди Роман Мазуренко зумів майстерно завершити швидку атаку своєї команди. Футболісти ФК «Бердичів», звісно, були неабияк вражені таким розвитком подій, але руки не опустили. І вже через 10 хвилин рахунок у матчі  зрівнявся. Здавалося б, жодної загрози воротам романівської команди не було, але гравець ФК «Бердичів» В. Бондарчук одним дотиком зумів переправити м`яч у ворота «VIVADу». І якраз цей гол відновив певний драматизм поєдинку, коли команди почергово володіли ініціативою упродовж п`яти- чи семихвилинних відрізків ігрового часу. Проте романівська команда атакувала гостріше, і навіть за невикористаними можливостями забити стовідсотковий гол колектив «VIVADу» втричі переважав суперників. Зрештою, ближче до фінішу першої половини гри гравець романівської команди Дмитро Вакула використав свій момент і забив гол. У другому таймі бердичівляни намагалися зрівняти рахунок, проте захист «VIVADу» цього не дозволив зробити. Слід зауважити тактичну гнучкість тренера романівської команди Віктора Чорного. У другому таймі він замінив обох авторів голів (Р. Мазуренка і Д. Вакулу) і, як виявилося, певним чином посилив потенціал своєї команди. Якраз один із новобранців, який вийшов на заміну (Віктор Федорчук), і забив третій гол у ворота бердичівлян. До завершення гри залишалося всього лише 6-7 хвилин, і вже тоді стало зрозуміло, що навіть зрівняти рахунок у грі бердичівлянам вже не вдасться. Матч так і завершився із рахунком «3:1» на користь романівського клубу, який ще раз підтвердив своє реноме очевидного фаворита нинішнього футбольного сезону  на Житомирщині. Слід зауважити, що за поєдинком Суперкубку спостерігав генеральний директор ТОВ «ВІВАД 09» Ігор Ходак, який першим і привітав рідну команду із перемогою та здобутим спортивним трофєєм. Володарів Суперкубку Житомирщини із футболу привітав також і голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

P. S. Матч за Суперкубок вніс зміни у розклад ігор на першість Житомирщини, яка стартувала напередодні, 13 травня 2023-го року. «VIVAD» свій поєдинок із бердичівською ДЮСШ проведе пізніше, а ФК «Бердичів» 13-го травня мав грати із командою «Зоря» (Врублівка). Цей поєдинок також перенесено. Щодо наступного туру чемпіонату Житомирської області, який відбудеться 20 травня, то VIVAD (Романів) проводить свій дебютний поєдинок у чемпіонаті у Пулинах проти місцевого клубу. Ну а «Зоря» (Врублівка) свій перший вихід в офіційному матчі нинішнього чемпіонату Житомирщини здійснить на полі стадіону Романівського ліцею № 2 у селі Романівці. «Зоря» прийматиме чуднівський «Тетерів», який у першому турі виборов виїзну перемогу у селищі Висока Піч над командою «ПАК-ТРЕЙД». Початок ігор у чемпіонаті – 16.00.

Віктор Єрофєєв

Коментарі

keyboard_arrow_up