Спортивний  сезон 2022 року відкрито

Спортивний  сезон 2022 року відкрито

18 січня матчевою зустріччю з боксу між збірними командами міста  Умані та Житомирщини відкрився новий боксерський сезон 2022 року.

Матчева зустріч відбулася у приміщенні СК «Ринг».  Для спортивного клубу «Ринг» міста Житомира вже  стало традицією разом із управлінням молоді та спорту Житомирської міської ради щорічно організовувати і проводити такі матчеві зустрічі  на початку нового календарного року.  За збірну команду Житомирщини виступали боксери КДЮСШ «Колос» - СК «Ринг» та міст Бердичева і Новоград-Волинського. Кожен із 38 безкомпромісних поєдинків у рингу  між боксерами додавав чимало позитивних емоцій  всім присутнім у залі  уболівальникам. У 18 поєдинках перемогу здобули  боксери збірної  Житомирщини, 15 -  на рахунку гостей і 5 поєдинків закінчилися унічию.

Окрасою свята боксу став поєдинок між срібним призером чемпіонату Європи серед юнаків Олексієм Плісаком із Новоград-Волинського та чемпіоном України Дмитром Колісниченком із Умані. Із незначною перевагою  судді віддали перемогу Дмитру.  Емоційними виявилися поєдинки між наймолодшими учасниками.  Чергові перемоги здобули Артур Філімонов, Анатолій Янчев, Данило Сахневич, Михайло Сігалов (КДЮСШ «Колос» - СК «Ринг»). Серед  гостей хотів би відмітити Кирила Євсєєва та Дашу Лягоцьку, які виграли свої поєдинки. 

На високому рівні обслуговував змагання суддівський корпус  на чолі із суддею національної категорії Володимиром Кальмановичем. Чітке суддівство у рингу  судді міжнародної категорії із Умані Віктора Кабанова дозволило уникнути травмонебезпечних ситуацій під час поєдинків. Організатори матчевої зустрічі подбали і про нагородну атрибутику. Всі учасники змагань отримали дипломи та пам’ятні  медалі.

Відео дня

 

    Справа:  переможець  поєдинку Артур Філімонов (КДЮСШ «Колос»)                   та  Володимир Пучко ( м. Умань) під час нагородження 

 

 

                                     Під час нагородження 

(зліва-направо): Іван Возний – КДЮСШ «Колос», Ірина Ковальчук – начальник управління культури, сімї, молоді та спорту міської ради,

Максим Ніженський – м. Умань  та рефері Віктор Кабанов



 

                                          ****************












 

        21 – 23 січня у залі СК «Стелс» міста Житомира відбувся чемпіонат Житомирської області з боксу серед юнаків, юніорів, молоді та дорослих. 136 учасників із 10 регіонів Житомирщини виборювали чемпіонське звання 2022 року. У змаганнях взяли участь команди   Житомира, Бердичева, Коростеня, Новоград-Волинського, Любара, Малина, Коростишіва, Іршанська, Хорошіва, Чопович. Найбільшою кількістю у складі 35 боксерів була представлена збірна команда КДЮСШ «Колос» - СК «Ринг» м.  Житомира. 

           Принагідно згадати, що перші обласні особисто-командні змагання з боксу відбулися 28-30 листопада 1938 року в місті Житомирі, в яких взяли участь збірні команди Житомира, Бердичева та Коростеня. На той час на Житомирщині працювали всього три тренера – Йосип  Тросман у Житомирі,  Гедзя Фішель у Бердичеві та Людвіг Лабусь у Коростені. Законодавцями боксу в області, звичайно ж, були житомиряни. Однак, як згадував Й.Тросман,  великою несподіванкою стали перемоги бердичівських боксерів Німцова, Левицького та Крічмана над житомирянами Нейманом, Мечиславом Кашуком і Ніколаєвським. У напівсередній і середній вагових категоріях  перемогу здобули житомиряни Петро Попов та Микола Катеруша. У напівважкій категорії переміг Овчинніков із Коростеня. У поєдинку за звання абсолютного чемпіона М. Катеруша  у напруженому поєдинку здолав опір  Овчиннікова. Загальнокомандну перемогу здобули  житомиряни. І як писала газета «Червоне Полісся»    «…більшість учасників змагання зовсім не були до них підготовлені. Окремі зустрічі не являли будь-якого інтересу, бо їх учасники не були технічно готові до бою».

       Щось подібне спостерігалося у перший день наших змагань серед молодших юнаків 2008-2009 р.н. Через недостатню технічну підготовку одного із боксерів, судді змушені були припинити 11 поєдинків уже в першому раунді, 6 – у другому. А поєдинок між Максимом Ольховським (КДЮСШ «Колос») та Даніїлом Сосновським (Новоград-Волинський) тривав лише три секунди. Переміг боксер КДЮСШ «Колос». Можливо, на мою думку, ще  зарано допускати до змагань надто юних боксерів. Щодо більшості поєдинків зазначу, що в порівнянні з минулими роками спостерігається значне підвищення і технічної, і тактичної підготовки наших боксерів, а деякі поєдинки могли б стати окрасою змагань найвищих рангів. Не буду перераховувати прізвища  35 переможців чемпіонату, відмічу, що найбільше чемпіонських нагород (17) здобули вихованці КДЮСШ «Колос».  Крім того, вони вибороли  ще 8 срібних та 4 бронзових  медалей. Це, безумовно, заслуга молодих та перспективних тренерів Сергія Дворніна, Дмитра Пашкова, Віталія Мельника. 5 перших, 6 других та 11 третіх місць на рахунку боксерів Новоград-Волинського. 

4 «золотих» нагороди у боксерів м. Коростеня. 3  -   у боксерів м. Коростишева. По 2 - найвищі нагороди здобули спортсмени м. Любара, Бердичева та СК «Вікторія» м. Житомира.   Срібними та бронзовими призерами  стали також боксери Малина, Хорошіва, Іршанська та Чопович, що засвідчує про перспективний потенціал розвитку боксу  в названих регіонах.  

           Після  закінчення змагань Оргкомітетом були вручені боксерам спеціальні призи «За кращу техніку». У віковій групі серед  юнаків 2008-2009 р.н. приз отримав Артур Філімонов (КДЮСШ «Колос» - СК «Ринг»);

 серед  юніорів 2006- 2007 р.н. – Анатолій Павлюк (м. Бердичів); серед жінок – Ангеліна Шкоргута (Любар). А серед чоловіків журі вирішило нагородити (і цілком справедливо) як переможця поєдинку Назара Ліщенко (КДЮСШ «Колос» - СК «Ринг»), так і його  суперника Єгора Федосенка (Малин).

              Хотів би відмітити високу організацію і проведення самих змагань, в чому чимала заслуга  Президента обласної федерації боксу Олега Ільченко, його  заступників Євгена Ревенко та Олега Осецького, т.в.о. директора департаменту культури, молоді та спорту ОДА Сергія Козловця та головного судді змагань, судді міжнародної категорії Віктора Ананьєва. 

              За результатами чемпіонату  сформована збірна команда області для участі у чемпіонаті України. Готує команду до змагань головний тренер збірної  Олег Сікорський.

                 Директор КДЮСШ «Колос» Олександр Кухарський 

Чемпіон Житомирської області 2022 року серед юніорів, вихованець КДЮСШ «Колос»  Микола Міхай


 

Чемпіон Житомирської області серед чоловіків Назар Ліщенко з тренерами Сергієм Дворніним та Дмитром Пашковим






 

Коментарі

keyboard_arrow_up