«Спорт – не хобі, а важка праця», – Дарина Самчик

«Спорт – не хобі, а важка праця», – Дарина Самчик

Ексклюзивне інтерв’ю з чемпіонкою Європи зі змішаних єдиноборств ММА Дариною Самчик.

Житомирська спортсменка, чемпіонка Європи зі змішаних єдиноборств ММА Дарина Самчик у ексклюзивному інтерв`ю газеті «20 хвилин» розповіла, з чого починала свою спортивну кар’єру, поділилася планами на майбутнє.

«20 хвилин»: Як давно ти в спорті, і хто мотивував тебе зайнятися ним?

Дарина: Займатися я почала в 21 рік, досить пізно як для спортсмена. Може, це до кращого - всьому свій час. Пам'ятаю, коли мені було років 12, мій дядько (колись він займався боксом, бився на вулицях) показав мені боксерські рукавички, лапи, розповідав про свою юність. Ми часто переглядали з ним фільми на касетах про Брюса Лі, фільми за участю Жан-Клода Ван Дамма. Дядько вчив мене бити (виходило, звичайно, недолуго), віджиматися, стояти на кулаках. Він прищеплював мені навички самооборони, говорив, що я повинна завжди вміти за себе постояти. З того моменту в мені щось клацнуло. Вже тоді з'явилася мрія стати бійцем. Але мрія перейшла до дій вже у більш дорослому віці. Шлях до усвідомлення був довгим.

Відео дня

«20 хвилин»: Чому обрала саме змішані єдиноборства?

Дарина: Я не вибирала цей вид спорту, він сам мене обрав. Спочатку моєю метою було мистецтво «муай тай». Відвідавши перші тренування, я дізналася, що можна спробувати себе в ММА. Два роки я займалася без участі у змаганнях. Потім була 3-річна перерва: я зустріла свого майбутнього чоловіка, народила дитину. І після народження повернулася в змішані єдиноборства. Зараз займаюся вже два роки. Представляю спортивний клуб "Андеграунд".

«20 хвилин»: Спортивна кар'єра передбачає навантаження - стресові, емоційні. Як вистояти в такому стані?

Дарина: У моєму випадку просто зціпити зуби і працювати. Як і всі представниці жіночої статі, я дуже емоційна, часто переживаю, коли не можу впоратися з тією чи іншою поставленою метою на тренуваннях, буває дуже складно. Але я навчила себе пам'ятати, заради чого я це роблю, навчилася любити наполегливі тренування, відчуття втоми, любити біль. Просто потрібно вірити в себе і багато працювати, перемога любить працю. Я вірю в свою мрію, намагаюсь йти вперед - це і тримає мене в строю.

 

 

«20 хвилин»: У тебе є син. Чи будеш ти його підштовхувати до спортивної кар'єри?

Дарина: Так, ми з чоловіком виховуємо сина. Йому зараз всього три роки. Навіть у такому віці він намагається наслідувати нас. Повторює вправи, робить з чоловіком зарядку. У нього вже є своя маленька боксерська груша - намагається бити. Але коли він підросте, буде сам обирати професію. Я не буду наполягати на тому, щоб він став спортсменом. Якщо мій син зможе стати хорошим лікарем або, наприклад, вченим, допомагатиме суспільству – я буду тільки рада.

«20 хвилин»: Чи можеш дати професійну пораду, як спортсмену вибрати свого тренера?

Дарина: Мені здається, що цілі спортсмена і його тренера повинні збігатися, має бути тандем бійця і його наставника. Тренер веде спортсмена, допомагає йому рости, розвиває його навички, вчить новому, психологічно налаштовує, вірить у свого підопічного і його успіх. Боєць, в свою чергу, повинен намагатися, прогресувати. У цьому мені дуже пощастило. Мій тренер Руслан Доморецький володіє всіма вище перерахованими якостями, він дуже уважно і обдумано підходить до мого тренувального процесу.

«20 хвилин»: Що особисто для тебе є стимулом до занять спортом?

Дарина: Як у кожної людини, у мене є мета, є певні завдання в житті, які мені хотілося би виконати. Також моя сім'я – це теж мій стимул. Чоловік підтримує мене і також допомагає розвиватися. Чоловік є моїм тренером по кроссфіту. Мій маленький мотиватор – це моя дитина. Перед поєдинком у Європі я думала про нього, перемога була саме для мого сина.

«20 хвилин»: Ти здобула перемогу на Чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств ММА. Чи важко тобі далася ця перемога?

Дарина: Важко було себе налаштувати у психологічному плані. Як казав мій тренер, це бій проти себе самого. Якщо переможеш себе – переможеш суперника. Тим паче, це була така відповідальність і честь представляти свою країну на Чемпіонаті Європи. Вдома за мене вболівали мої рідні: чоловік, мама, тато, бабуся, дідусі, друзі – не можна було програти.

«20 хвилин»: Поділись, будь ласка, планами на майбутнє.

Дарина: Зараз я тренуюся у звичному для себе режимі. Також відвідую тренувальні збори, на яких можу примножити свої знання, фізичну підготовку. У квітні очікується Чемпіонат України з ММА – буду готуватись.

«20 хвилин»: І наостанок твої побажання починаючим спортсменам.

Дарина: У першу чергу, ви повинні розуміти, для чого ви це робите і які цілі перед собою ставите. Потрібно розуміти і пам'ятати, що це – праця, важка праця, багато чим доведеться пожертвувати. Чи готові ви до цього? Поставте собі це питання.

Аліна Бойко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up