«Полісся» навесні «забуксувало». І що далі?

«Полісся» навесні «забуксувало». І що далі?

Минулий тиждень на Житомирщині позначився кількома спортивними подіями, які можна означити словами «великий футбол».

Так-так! Попри буремні події в Україні, попри воєнний стан та часті сигнали повітряної тривоги, спортивне життя і зокрема футбол стають одним із символів незламності нації, країни, народу.

Якщо взятися суто до конкретики, то найбільший фурор, сенсаційний шлейф серед шанувальників футболу створили дві отримані поспіль поразки футбольного клубу «Полісся», який на старті другого кола чемпіонату 2023/2024 років входив до чільної трійки команд найвищого дивізіону УПЛ. Однак прикра помилка і гол від черкаського ЛНЗ на останніх хвилинах домашньої гри, а потім ще й абсолютно логічна (за підсумками гри) також домашня невдача у матчі із «Олександрією» (1:2) призвели до того, що житомирський клуб опинився аж на шостій сходинці турнірної таблиці. Таке турнірне падіння, а ще більшою мірою – невиразна гра полісян призвели до того, що головний тренер клубу Юрій Калітвінцев подав у відставку, і тепер «Полісся» гратиме під керівництвом Сергія Шищенка, який до цього працював у Звягелі. Які зміни відбудуться у «Поліссі» і яким чином президент клубу Геннадій Буткевич відреагує на цілком прогнозований результат падіння після карколомного злету так званих поліських вовків, покаже вже найближче майбутнє. Те, що «Полісся» намагатиметься боротися хоча б за місце у першій четвірці кращих команд УПЛ, можна не сумніватися.

Відео дня

Ну а кращі аматорські футбольні клуби Житомирщини з початку березня вступили у підготовчу стадію до чергового футбольного сезону, який на повну потугу стартує у квітні 2024-го року. Поки що підготовка зосереджена на участі кращих команд області у турнірі пам’яті відомого житомирського тренера Миколи Сосюри. Після другого туру цього турніру, матчі якого відбуваються у суботу та неділю на полі житомирської «Спартак Арени», лідером став романівський FC «VIVAD», який минулої суботи виграв із мінімальною перевагою (2:1) у ємільчинської «Уборті». Романівська команда намагається форсувати процес підготовки до старту футбольної весни, оскільки вже за два тижні «VIVAD» має провести першу гру весняної частини минулорічної першості України серед команд-аматорів. Після перемоги над «Убортю» футболісти із Романова грали товариський матч із командою професійного клубу «Нива» (Вінниця). Наші земляки тренувальний матч у Вінниці програли із рахунком 0:3, зате отримали ігрову практику і покращили відповідні фізичні кондиції напередодні офіційних виступів у аматорській першості України. Втім, до поїздки у селище Вільхівці романівська команда зіграє ще один матч на «Спартак Арені», про що ми розповімо вже незабаром.

Віктор Єрофєєв

Коментарі

keyboard_arrow_up