Першу перемогу у новому футбольному сезоні «VIVAD» вже здобув!

Першу перемогу у новому футбольному сезоні «VIVAD» вже здобув!

Все ж таки приємна це річ – перемога. Поки що невелика, лише дебютна, але вже перемога.

Йдеться про футбольний турнір пам’яті відомого житомирського тренера Миколи Сосюри. Турнір традиційний і проходить щороку у лютому – березні. Цьогоріч старт турніру імені М. П. Сосюри припав на 18 лютого, а фінальний (заключний) ігровий день відбувся 19 березня. Усі події (футбольні матчі) проходили на житомирському стадіоні «Спартак-Арена».

Романівська  команда «VIVAD» грала на турнірі імені Миколи Сосюри як чемпіон минулого чемпіонату Житомирщини і всі колективи, які виходили на зустріч із романівчанами, налаштовувалися на боротьбу саме із чемпіонами. Слід зауважити, що у більшості недавніх матчів футболісти «VIVAD» продемонстрували цілком зрілу, злагоджену командну гру. Звісно ж, до офіційного старту футбольного сезону на Житомирщині ще цілий місяць, а тому час для остаточної злагодженості команди-чемпіона, як кажуть, ще є.

Відео дня

Щодо турнірної ситуації та остаточних підсумків зимового чемпіонату Житомирщини (так іноді називають турнір пам’яті Миколи Сосюри), то все вирішилося у неділю, 19 березня. Лідером турнірної таблиці до фінішного дня турніру був любарський «Технофон», який випереджав «ВІВАД 09» на одне турнірне очко. Першими на поле «Спартак-Арени» вийшли футболісти «ВІВАД 09» та команди «Пак-Трейд» із селища Висока Піч. Романівська команда, розуміючи, що остаточне слово на турнірі буде сказане у матчі «Технофону» (Любар) із житомирським FC «Kvara», грала виключно на перемогу. Лише у першій половині першого тайму (команди грали два тайми по 40 хвилин) футболісти «Пак-Трейд» чинили серйозний опір романівським футболістам. Ба більше, у команди із Високої Печі був стовідсотковий шанс першими вразити ворота команди «VIVAD». Однак пенальті, яке було призначене у ворота романівської команди, воротар «ВІВАД 09» відбив, а ще за мить, кіпер романівчан проявив чудову реакцію у момент, коли суперники намагалися добити м’яча після одинадцятиметрового удару. Після цього моменту «VIVAD» відчутно посилив тиск на ворота суперників і забив до перерви у ворота суперників аж два м’ячі. У другому таймі гра здебільшого йшла із перевагою футболістів «VIVAD», які забили «Пак-Трейду» ще два голи (один – із пенальті). «Пак-Трейд», вже при рахунку 0:3, таки огризнувся результативною атакою, і підсумковий рахунок зустрічі став 4:1. Впевнена, переконлива і заслужена перемога романівської команди. 

А доля першого місця на турнірі памяті М. П. Сосюри вирішилася у наступному матчі, де «Технофон» зустрічався із «Кварою». Любарська команда розуміла, що перше місце і титул переможця турніру їй гарантуватиме тільки перемога над житомирянами. В іншому варіанті підсумку поєдинку між «Технофоном» і «Кварою» переможцем ставав «VIVAD», який мав на той час вже 12 турнірних очок і гарну різницю забитих і пропущених м’ячів – 14:4. Одразу ж зауважимо, що жодних складнощів і додаткових підрахунків щодо визначення переможця турніру не було і не знадобилося. У заключному матчі «Квара» всуху переграла «Технофон», забивши два голи. У підсумку – чемпіоном зимового турніру пам’яті Миколи Сосюри у 2023-му році стали футболісти «VIVAD». На другому місці з відставанням у два турнірних бали – любарчани. Слід зауважити, що традиційний турнір на старті футбольного сезону романівська команда виграє вже втретє. Перший раз це трапилося тоді, коли Романівщину на турнірі презентувала «Зоря» (Врублівка). Потім вже романівська «Зоря» підхопила чемпіонський почерк і стабільно вважалася лідером та фаворитом зимового чемпіонату Житомира. Торік,  наприклад, «Зоря» (Романів) була незаперечним  лідером  турніру М. П. Сосюри. Але 24 лютого 2022-го року розпочалася масштабна агресія і війна, а тому турнір не було завершено. Але весна 2023-го року знову подарувала перемогу для «VIVAD». Із чим ми і вітаємо команду. А також – наших читачів і вболівальників команди-переможця.

Віктор Єрофєєв

Коментарі

keyboard_arrow_up