На фініші травня обидві «Зорі» із Романова відзначилися перемогами

На фініші травня обидві «Зорі» із Романова відзначилися перемогами

Минулий тиждень проходив під супровід дощів, але це не зашкодило активізації футбольного життя. 

Не лише по телевізору, де транслювалися заключні фінали найпопулярніших європейських турнірів, але й на стадіонах Житомирщини  пройшли цікаві, а іноді драматичні за характером футбольні матчі. У тому числі і у наших краях. У середу, 26 травня, у Романові місцева «Зоря» приймала коростенський футбольний клуб «Мал». Поєдинок проходив у межах розіграшу кубка пам'яті Героїв Небесної Сотні. Коростенські футболісти традиційно добре і успішно проводять кубкові поєдинки і, як правило, грають у фіналі популярного на Житомирщині кубкового турніру. «Зоря» у нинішньому сезоні виступає у дещо оновленому стані і поки що шукає свою гру, використовуючи для цього кожен поєдинок. «Мал» виявився суворим екзаменатором, і вже початок поєдинку показав, що коростенці націлені лише на перемогу. Господарі стадіону, футболісти «Зорі», захищалися вміло, але кілька нагод для взяття воріт у гостей все ж таки було. Проте першими забили романівчани. Швидка контратака завершилася точним ударом, воротар «Мала» м’яч відбив, але точно на ногу нападнику «Зорі». Той з відстані трьох метрів до воріт не схибив. Звісно ж, матч став ще цікавішим. Гості пішли у наступ, але й «Зоря» не збиралася лише оборонятися. Небезпечні моменти знову й знову виникали біля штрафного майданчика коростенської команди. Але тут своє слово сказав суддя Петрусь. Не призначивши очевидний пенальті у ворота «Мала», він всього за 3-4 хвилини «винайшов» пенальті у ворота «Зорі». У підсумку перший тайм завершився нічийним результатом – 1:1. У другому таймі «Зоря» одразу ж активізувала свої зусилля на полі рідного стадіону, а коростенські футболісти вміло і жорстко оборонялися. Втім, суддя в одному із епізодів, коли футболісти «Малу» порушили правила неподалік карного майданчика, призначив штрафний удар. Господарі поля скористалися нагодою і завдяки чудовому виконанню штрафного забили другий м’яч. Хтозна, як би завершився поєдинок, адже «Зоря» мала реальну нагоду забити і втретє, але знову ж таки суддя (за підсумками двох жовтих карток) вилучив у другому таймі одного із гравців у складі господарів. Грати вдесятьох проти повного складу сильної команди завжди складно. Але «Зоря» гідно протистояла спробам «Мала» зрівняти рахунок. І лише за дев’ять хвилин до завершення поєдинку гості забили свій другий гол. До кінця матчу рахунок так і не змінився, і у підсумку перший матч 1/8 фіналу кубка Героїв Небесної Сотні між «Зорею» та «Малом» завершився бойовою нічиєю. Тепер поєдинок у Коростені, де «Зоря» проведе 2 червня матч-відповідь, визначить, хто із суперників потрапить до ¼ фіналу кубкового турніру.

Вже за три дні, у суботу, 29 травня 2021 року, «Зоря» приймала у себе у Романові чергового суперника у ході COMSPEC – чемпіонату Житомирської області серед команд вищої ліги. До Романова прибули футболісти ФК «Радовель» із колишнього Олевського району. Варто зазначити, що поєдинок із футболістами «Радовеля» проходив за ініціативи господарів поля, які двічі вразили ворота гостей у першому таймі. У другій половині гри перевага «Зорі» була знівельована намаганнями гостей забити хоча б один м’яч. Проте романівчани цього зробити суперникам не дозволили, зате самі ще один гол у ворота клубу із Олевщини забили. У підсумку перемога «Зорі» із рахунком 3:0 стала гарною новиною для вболівальників клубу, який після трьох поєдинків у чемпіонаті записав до свого активу перші переможні очки.

Першу перемогу і також у своєму третьому матчі COMSPEC – першості Житомирщини зуміли записати до свого активу і футболісти  команди «Зоря-2», яка виступає у другій лізі чемпіонату Житомирської області. Після невдачі у стартовому матчі із нинішнім лідером другої ліги ФК «Ярунь», після поразки у себе у Романові від футболістів із ФК «Малин», молодіжний склад «Зорі-2» зумів проявити волю та наполегливість у поєдинку в Лугинах. Там 29 травня 2021 року «Зоря-2» у доволі складному, але дуже видовищному поєдинку виграла у команди «Колос» із села Путиловичі з рахунком 4:2. У «Зорі-2» це перша перемога у чемпіонаті, але з усього видно, що романівська «молодіжка» набирає обертів, і гра новоствореної команди із кожним поєдинком набуває нових обрисів досконалості. Тож, як кажуть, нехай щастить!

Відео дня

На завершення нашого невеликого футбольного огляду зауважимо, що ще один представник колишнього Романівського району, а нині – дебютант вищої ліги COMSPEC – чемпіонату Житомирщини ФК «Миропіль» зазнає у двох матчах поспіль відчутних невдач: після нищівного програшу у Новограді-Волинському миропільчани 29 травня програли і вдома. Тепер «Агролайфу» із села Новоселиця, що біля Попільні. Поки що ФК «Миропіль» має лише очко, здобуте у стартовому матчі чемпіонату.

Віктор Єрофєєв

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up