Марафон спортивних подій, якими жили житомиряни у 2017 році

Марафон спортивних подій, якими жили житомиряни у 2017 році

Пропонуємо вам згадати найважливіші звершення та падіння у спортивному житті нашого міста.

 

«Космічний напівмарафон-2017»

Вже вдруге у Житомирі відбулось велике спортивне свято — «Космічний напівмарафон», який присвятили 1133-річниці міста. Бігуни з усієї України долали дистанції у 21 та 5 км. Цього року зареєструвалось вдвічі більше охочих, ніж минулоріч. Головною перевагою свята був цікавий маршрут через вулиці, які проходять центральною, історичною та рекреаційною зонами нашого міста.Загалом, другий «Космічний напівмарафон» обійшовся бюджету Житомира у 600 тис. грн. Грошовий призовий фонд спортивного свята складав 64 тис грн, які були роздані переможцям забігів на 21 км і 5 км.

ФК «Полісся» знову без тренера

В кінці листопада 2017 р. головним тренером "Полісся" став Володимир Мазяр, але він покинув клуб через три тижні після призначення заради роботи в казахстанській команді "Акжайик" Уральськ.

На сьогодні колишній головний тренер "Металіста 1925" Олександр Призетко є основним претендентом на посаду тренера житомирського ФК "Полісся". 46-річний фахівець близький до підписання контракту з житомирським клубом і може очолити команду ще до кінця року.

Відео дня

Останнім тренером, під керівництвом якого житомирський клуб проводив матчі, був Едуард Хавров. Він покинув команду 20 листопада разом з 11 гравцями.

Олександр Призетко почав тренерську кар'єру в 2011 році, з 2015-го працював в системі Металіста, а в квітні 2016-го після відставки Олександра Севідова виконував обов'язки головного тренера.

З 2016 по 26 вересня 2017 р. Призетко був головним тренером «Металіста 1925» чоловік вивів команду з аматорів у другу лігу. Причиною, через яку тренер покинув команду, став конфлікт з керівництвом клубу.

Вперше за 40 років Чемпіонат України з шахів у Житомирі

Вперше з 1977 року наше місто приймало фінал Чемпіонату України з шахів. Україна отримала нову чемпіонку з шахів серед жінок. Нею стала Юлія Осьмак (міжнародний гросмейстер, майстер спорту України, член національної збірної України з шахів). Новим чемпіоном серед чоловіків став Петро Голубка (міжнародний майстер, майстер спорту України). Представник Житомирщини Ігор Випханюк отримав 4 очки і відповідно 9 місце, він в 11 турі зумів зіграти внічию проти Володимира Онищука, який посів 2 місце.

«Спортивні перемоги-2017»

Житомирянка Дарина Самчик виграла чемпіонат Європи зі змішаних єдиноборств ММА, який 10 грудня завершився в Німеччині. Наша спортсменка у фіналі вагової категорії 52 кг перемогла Антоніну Kулешову, володарку кубку республіки Білорусь по ушу-саньда. Поєдинок за версією Міжнародної асоціації «WMMAA» проходив в 2 раунди по 5 хвилин. І вже на третій хвилині 2-го раунду житомирянка задушливим прийомом здобула дострокову перемогу.

13-16 грудня 2017 р. відбувся чемпіонат України з параплавання. Житомирську область на чемпіонаті представляли 4 спортсмени.Чемпіонат був відбірковим етапом підготовки до міжнародних змагань з плавання, який відбудеться на початку 2018 року. Житомиряни привезли додому золоту нагороду на дистанції 50 м. батерфляєм та трі срібні нагороди на дистанції 50 м. брасом, 100 м. батерфляєм та 400 м. вільним стилем.

Житомирянин Петро Пахнюк виборов дві срібні медалі у Кубку світу з гімнастики (FIG World Challenge Cup Paris 2017), який відбувся восени  у Парижі, Франція. На паралельних брусах спортсмен посів ІІ місце, поступившись українському гімнасту Олегу Верняєву. Цього року у Кубку взяли участь 200 найкращих гімнастів з 40 країн світу.

Будівництво довжиною у вічність

Вісім губернаторів, мільйони гривень та 12 років безупинного будівництва – усе це частина історії реконструкції центрального стадіону «Полісся» на Старому бульварі. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Тоді вперше прозвучала фраза «розпочато реконструкцію». Але відтоді усе відбувалось, як у відомій фразі: «ремонт можна розпочати, але не можна закінчити». Тепер же в 2017-му, коли в місті поступово відроджується професійний футбол, питання завершення реконструкції стадіону постає усе більш гостро.

Колишній голова обласної федерації футболу ще рік запрошував на стадіон інспекторів Федерації футболу України, аби ті вказали на недоліки та підказали, що потрібно змінити в проекті, щоб стадіон із однойменною назвою відповідав стандартам і міг приймати матчі професійного рівня.

Житомирській облдержадміністрації обіцяли завершити облаштування футбольного поля та благоустрій прилеглої території до початку листопада, однак на сьогоднійшній день можна сказати, що стан розваленого стадіону незадовільний.

Аліна Бойко

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up