Футбольний чемпіонат області, як і футбольна першість, підійшли до екватора

Футбольний чемпіонат області, як і футбольна першість, підійшли до екватора

Третього липня 2021 року, після заключного туру COMSPEC-чемпіонату Житомирської області з футболу, завершилося перше коло цих змагань, і команди пішли на перепочинок. 

Друге коло чемпіонату розпочнеться якраз посередині серпня, і, таким чином, вболівальники у цей період також відпочиватимуть від футболу. У Романові, схоже, футбольного перепочинку не буде, але детальніше ми розповімо про це трохи нижче.

У Романові весною і влітку 2021-го року щосуботи на місцевому стадіоні було людно і гамірно: люди приходили на футбол. Згідно з розкладом та регламентом COMSPEC-чемпіонату у вищій лізі, згідно з таким же регламентом першості Житомирщини у другій лізі, матчі розпочинаються о 16-й годині. Отож якраз до цього часу на стадіоні у Романові збиралися прихильники та вболівальники обох футбольних колективів, які представляють у нинішньому сезоні Романівську громаду.

Найпершим чином розповімо про успіхи та досягнення команди «Зоря» (Романів), яка виступає у компанії найсильніших футбольних колективів Житомирщини. Початок чемпіонату для підопічних Віктора Чорного складався не найкращим чином. Перша гра на виїзді і перша поразка оптимізму команді не додавали. Але поступово футболісти із Романова виглядали згуртованіше, дружніше і, можливо, тому – й агресивніше для усіх своїх суперників. Додатковим екзаменом на зрілість для романівської «Зорі» цього року стали матчі у кубку області. Романівська команда поступилася у боротьбі за кубок лише випробуваному у кубкових баталіях коростенському «Малу». Причому підсумок футбольного двобою було вирішено на полі коростенського стадіону, де романівські футболісти поступилися із мінімальною різницею: 1:2. Але надалі романівська «Зоря» стала виступати куди впевненіше у чемпіонаті, а у ряді матчів, які «Зоря» проводила вдома, шансів для гостей футболісти «Зорі» не залишали. У підсумку після першого кола романівчани поки що замикають чільну «шістку» турнірної таблиці COMSPEC-чемпіонату, маючи із командою, що посідає п‘яту сходинку турнірної таблиці («Звягель», Новоград-Волинський), однакову кількість очок.

Відео дня

Стосовно команди «Зоря-2», яка є делегатом романівського футболу у другій лізі COMSPEC-першості Житомирщини, то й тут траєкторія турнірного шляху нашої команди упродовж першого кола була дуже непростою. Команда, сформована фактично за тиждень до старту першості, змушена була формуватися і досягати злагодженості вже на марші змагань. І тут також варто відзначити, що гра колективу «Зорі-2» сьогодні відзначається якісною організацією, хоча молодим футболістам ще явно не вистачає стабільності і виконавської дисципліни. І все ж таки, за словами наставника «Зорі-2» Юрія Стріхарчука, у ряді матчів романівчани показали зрілу і змістовну гру. Ще одна особливість «Зорі-2» полягає у тому, що у домашніх поєдинках хлопці відчувають певну особливу відповідальність перед глядачами-вболівальниками, а тому грають самовіддано і результативно. В принципі, «Зоря-2» особливо не боїться суперників і у гостьових поєдинках, традиційно забиваючи своїм суперникам не менше двох м’ячів. Загалом після першого кола першості романівська «Зоря-2» посідає четверте місце у турнірній таблиці, і можна без перебільшень сказати, що наших футболістів називають колективом, що входить до числа фаворитів першості. Щоправда, у другому колі ставлення до фаворитів і лідерів буде особливим, а тому «Зорі-2» доведеться ще із більшою відповідальністю підходити до кожного наступного поєдинку.

Ну а поки у чемпіонаті та першостях Житомирщини із  футболу в усіх лігах наступила перерва (до 14 серпня 2021-го року), стартує чемпіонат Романівської селищної ради із футболу. Чемпіонат стартує, імовірніше, вже найближчої суботи, а про участь у ньому дали згоду вже чотири футбольні команди. Це насамперед «Зоря-2», яка прагне тримати своїх гравців у відповідному ігровому тонусі перед матчами другого кола COMSPEC-першості Житомирської області. До квартету учасників першості Романівської громади увійде і «Зірка» із Врублівки. Ще один учасник «турніру чотирьох» – команда «Полісся» із села Паволочка. А четвертим учасником першості Романівщини стане команда «Еней» із Романова. Якраз у ці дні команди проводять передстартові тренування, але фахівці, які стежать за підготовкою усіх чотирьох колективів, стверджують, що матчі на першість Романівської селищної ради будуть не менш цікавими, ніж чемпіонат Житомирської області. Нам залишається лише запросити на стадіон у Романові найбільшу кількість вболівальників і запевнити їх у тому, що і учасники футбольного «турніру чотирьох» також очікують на підтримку.

Віктор Єрофєєв

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up